Σε εξέλιξη η συνάντηση Στουρνάρα- αγροτών

Σε εξέλιξη η συνάντηση Στουρνάρα- αγροτών
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συνάντηση των αγροτών με  τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, από τον οποίο θα ζητήσουν μεγαλύτερες φορολογικές ελαφρύνσεις και διευκολύνσεις, καθώς οι πρόσφατες ανακοινώσεις για την απαλλαγή τους από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων θεωρούνται ανεπαρκείς.

 Την συνάντηση με τον υπουργό είχαν ζητήσει οι αγρότες από την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο των επαφών που κάνουν με την πολιτική ηγεσία. Σε αυτή σκοπεύουν να θέσουν το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο, από το θέμα της φορολογίας και το κόστος παραγωγής μέχρι την ρύθμιση των χρεών.

Στη Θεσσαλία, οι αγρότες έχουν προαναγγείλει στις 3 το μεσημέρι, την πραγματοποίηση νέου πανθεσσαλικού συλλαλητηρίου, επιδιώκοντας συστράτευση και εργαζομένων από άλλους κλάδους.

466f2a82ae3f0dec662d5ad3d483411b XL

Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες λένε «όχι» στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων σε όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και -μεταξύ άλλων- ζητούν αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί και «φρένο» στις δικαστικές διώξεις των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία.

Επίσης να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού ή χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων από το συνολικό ποσό των οφειλών των αγροτών προς τις τράπεζες και κούρεμα 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ.

Ζητούν, επίσης, μείωση του κόστους παραγωγής (π.χ αφορολόγητο πετρέλαιο και νυχτερινό ρεύμα) και ενίσχυση της κτηνοτροφίας.

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες στην Αχαΐα

Άνοιξαν τα διόδια της Τραγάνας οι αγρότες

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών στην Πελοπόννησο

 

PHOTO GALLERY