Τζιτζικώστας: Υπηρετώ τον κόσμο ανεξάρτητα από ταμπέλες

Τζιτζικώστας: Υπηρετώ τον κόσμο ανεξάρτητα από ταμπέλες

Στρατηγική πλήρους αποστασιοποίησης από τη ΝΔ φαίνεται να υιοθετεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας, δηλώνοντας ότι «στη ΝΔ άλλαξαν απόψεις για το μνημόνιο», αρνούμενος να υποστηρίξει την επιλογή της Συγγρού, τον Σταύρο Καλαφάτη για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, δεν ανέφερε σε καμία στιγμή ότι ανήκει στη ΝΔ.

«Δεν υπάρχουν κομματικές ταμπέλες... υπηρετώ τον κόσμο ανεξάρτητα από ταμπέλες. Τα κόμματα πρέπει να αφήσουν την αυτοδιοίκηση ελεύθερη... Να μην αποφασίζει η Αθήνα για τη Μακεδονία» επισήμανε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Διευκρίνισε όμως ότι «δεν αποκλείω καμία κομματική στήριξη, έχω ζητήσει από τον κόσμο να μας ψηφίσει για το έργο μας και όσα λέμε, και το συγκεκριμένο σχέδιό μας για τη Μακεδονία. Ήμασταν πρώτοι σε εκταμίευση κονδυλίων του ΕΣΠΑ» σημείωσε.

Ερωτηθείς δε αν προτιμά τον Γιάννη Μπουτάρη ή τον Σταύρο Καλαφάτη για τον δήμο, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «εγώ ψηφίζω στη Βραχιά, στο χωριό μου».

Ο κ. Τζιτζικώστας δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο να κόπηκε η υποψηφιότητα του για την περιφέρεια από το ΠΑΣΟΚ, μετά τη δήλωσή του περί «εγκληματικής οργάνωσης», λέγοντας ότι «δεν μπορώ να το πω αυτό, περνούν πολλά από το μυαλό μου».

Απόλυτο ψέμα ότι δέχθηκα την υποψηφιότητα για τον δήμο Θεσσαλονίκης, θέλω να ολοκληρώσω το έργο μου, είπε ακόμη.

«Είναι δυνατόν να πιστεύω ότι το μνημόνιο αποτελεί λύση, όταν δεν το πιστεύει η Ευρώπη; Είμαι υπέρ της ευρωπαϊκή προοπτικής, είμαι υπέρ των μεταρρυθμίσεων, αλλά δεν φέρνουν αποτελέσματα αυτά τα μέτρα» διερωτήθηκε. Ερωτηθείς αν στη Συγγρού άλλαξαν απόψεις για το Μνημόνιο ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν άλλαξαν απόψεις;».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο στήριξης από τη Χρυσή Αυγή, αρκέστηκε να αναφέρει ότι «έχει ανακοινώσει τους συνδυασμούς της».