ΣΥΡΙΖΑ: Να τεθεί υπό δημόσιο έλεγχο το «Ερρίκος Ντυνάν»

ΣΥΡΙΖΑ: Να τεθεί υπό δημόσιο έλεγχο το «Ερρίκος Ντυνάν»

Τη συνέχιση της λειτουργίας του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» υπό δημόσιο έλεγχο ζητά ο τομέας υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι αυτή είναι «η μόνη αξιόπιστη λύση που μπορεί να διασφαλίσει και το προσωπικό του νοσοκομείου και τη δημόσια περίθαλψη».

«Σε μια περίοδο λειτουργικής κατάρρευσης της δημόσιας περίθαλψης και αδυναμίας καθολικής κάλυψης των υγειονομικών αναγκών των πολιτών, δεν μπορεί η βιωσιμότητα των νοσοκομείων να εξαρτάται από τα επιχειρηματικά κέρδη.

Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι ο μόνος τρόπος για να σωθεί το "Ερρίκος Ντυνάν" και να συνεχίσει να προσφέρει τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του, είναι η ένταξή του στο ΕΣΥ, όπως προτείνει εδώ και καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ και πρόσφατα και ο πρώην Υπουργός Υγείας κ. Ν. Κακλαμάνης», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Όσο για το σχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με την εξυγίανση του Ερυθρού Σταυρού και του κοινωφελούς ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν», το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «κατέρρευσε στις δικαστικές αίθουσες» και η κυβέρνηση «φαίνεται ανίκανη να αντιμετωπίσει την 'ομάδα Μαρτίνη', η οποία με την πολύχρονη διοίκησή της και με τις πρακτικές της, διέλυσε ένα από τα πιο σύγχρονα νοσοκομεία της χώρας και έφερε τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ένα βήμα πριν την αποπομπή του από τη Διεθνή Ομοσπονδία».

«Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το "Ερρίκος Ντυνάν" αποτυπώνει με τον πιο εύγλωττο τρόπο την αποτυχία του νεοφιλελεύθερου μοντέλου στο χώρο της υγείας. Το 'ιδιωτικοοικονομικό μάνατζμεντ' και η 'λειτουργία με όρους αγοράς' όχι μόνο δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα αλλά παρήγαγαν τεράστια χρέη, απλήρωτους επί μήνες εργαζόμενους και υποψίες σκανδάλων», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «οι διαδοχικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αφού στήριξαν τη διοίκηση Μαρτίνη και τις επιλογές της, τώρα προσπαθούν χωρίς επιτυχία να δώσουν λύση ιδιωτικοποίησης για το νοσοκομείο, με κύριο γνώμονα την προστασία των συμφερόντων των δανειστών του "Ερρίκος Ντυνάν", δηλαδή των συστημικών τραπεζών».

Διαβάστε επίσης:

Ερρίκος Ντυνάν: «Όμηροι» εργαζόμενοι, ασθενείς και προμηθευτές