ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις προς τρόικα: Μας λείψατε, αλήθεια σας λέω...

Άδωνις προς τρόικα: Μας λείψατε, αλήθεια σας λέω...

Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη χαρά του ο κ. Γεωργιάδης, όταν μετά από τόσο καιρό απουσίας των τροϊκανών, συναντήθηκε ξανά μαζί τους στο υπουργείο Ανάπτυξης.


Χαρούμενος, φρεσκοχτενισμένος (με εμφανές το τζελ), με κόκκινη γραβάτα και με πλατύ χαμόγελο, όπως υποστηρίζει ο «ΒΗΜΑτοδότης», ο υπουργός Υγείας προσήλθε στη σύσκεψη.

Με το που μπαίνει στην αίθουσα πάει κατευθείαν στον κ. Μορς, κάνει μαζί του χειραψία, εν συνεχεία κάνει χειραψία και με τον κ. Τόμσεν και λέει σε όλη την ομάδα των τροϊκανών: «Τι κάνετε, ρε παιδιά; Πώς είστε; Χαθήκατε; Δηλαδή χαθήκαμε. Μας λείψατε, αλήθεια σας λέω, έχουμε να σας δούμε πολύ καιρό».

Οι αυστηροί όμως τεχνοκράτες δεν του ανταπέδωσαν το θερμό χαιρετισμό και αρκέστηκαν στο άκουσμα της μετάφρασης του καλωσορίσματος του κ. Γεωργιάδη, γελώντας μεταξύ τους.

Οι τροϊκανοί ίσως αισθάνονται απογοητευμένοι από τον κ. Γεωργιάδη σε αυτή τη φάση. Αφού υλοποίησε κατά γράμμα τις απαιτήσεις τους, οδηγώντας σε κατά πολλούς υποβάθμιση τη δημόσια υγεία, τώρα τους κάνει τον «δύσκολο» στο θέμα της απελευθέρωσης των σημείων πώλησης για τα Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα Φάρμακα. Αν τελικά η ελληνική κυβέρνηση δεχτεί και αυτή την απαίτηση, να επιλέγουν δηλαδή υπάλληλοι σούπερ-μάρκετ τι φάρμακο θα πάρουν οι πολίτες (υπερβάλλοντας το πρόβλημα, που δείχνει όμως το μέγεθος του εν δυνάμει κινδύνου για τη δημόσια υγεία), ο κ. Γεωργιάδης θα κερδίσει ξανά τις καρδιές των Τόμσεν και Σία.

Διαβάστε επίσης:

Αδ. Γεωργιάδης: Πάντα φταίει ο λαός

Ερρίκος Ντυνάν: «Όμηροι» εργαζόμενοι, ασθενείς και προμηθευτές

Πώς θα λειτουργούν τα νοσοκομεία το Φθινόπωρο;

Η λιτότητα σκοτώνει την υγεία και ο Άδωνις κωφεύει