ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας για Γκάουκ: Από τότε που βγήκε το συγγνώμη...

Κουτσούμπας για Γκάουκ: Από τότε που βγήκε το συγγνώμη...

Σε συνεστίαση της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, παραβρέθηκε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας όπου, απευθύνοντας χαιρετισμό, σημείωσε μεταξύ άλλων, για τις γερμανικές αποζημιώσεις και τις δηλώσεις του γερμανού προέδρου Γ. Γκάουκ:

«Δεν μας ικανοποιούν, όπως λένε ορισμένοι, αυτές τις μέρες, οι δηλώσεις συμπάθειας και δήθεν μετανοίας του προέδρου της Γερμανίας, του κ. Γκάουκ. Έχουμε χορτάσει από συγγνώμες και από μεγάλα λόγια. Κι όπως λέει ο ελληνικός λαός με τη σοφία του, «από τότε που βγήκε το συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο».

«Τα εγκλήματα που έκαναν οι ναζί, οι φασίστες, στη χώρα μας, δεν διορθώνονται με κάποιες τέτοιες δηλώσεις μετανοίας, όσο κι αν έχουν κι αυτές την ηθική τους γενικά αξία. Θα πρέπει οι γερμανικές αποζημιώσεις να γίνουν πράξη, αλλά όμως αυτό χρειάζεται και αλλαγή πολιτικής, χρειάζεται να χαράξουμε ένα δρόμο, ώστε να αλλάξει ριζικά η κατάσταση στη χώρα μας, να φύγει αυτή η τάξη που έχει την πραγματική εξουσία, να φύγει το πολιτικό προσωπικό αυτής της τάξης, γιατί είναι όλοι αυτοί που αντιστρατεύονται τα πραγματικά λαϊκά συμφέροντα, για μια πραγματική διέξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού» επισήμανε ο κ. Κουτσούμπας.

Διαβάστε επίσης:

Γκάουκ: Μόνο ηθικής τάξεως η ανάληψη ευθύνης μας για τις επανορθώσεις

Αποζημιώσεις και «κούρεμα» χρέους έθιξε ο Κ. Παπούλιας στον Γ. Γκάουκ

Τσίπρας προς Γκάουκ:Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει τις αποζημιώσεις

Παπούλιας:«Η Ελλάδα δεν παραιτήθηκε ποτέ των διεκδικήσεων της»