ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκινά η τριήμερη μάχη για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή

Ξεκινά η τριήμερη μάχη για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή

-Αισιοδοξία στην κυβέρνηση για υπερψήφιση ακόμα και από ανεξάρτητους βουλευτές

-Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για το κατεπείγον της διαδικασίας

Στη Βουλή κατατίθεται σήμερα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το πολυνομοσχέδιο, το οποίο θα συζητηθεί το Σαββατοκύριακο και θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Η αξιωματική αντιπολίτευση δια μέσου του βουλευτή Γιάννη Δραγασάκη εξέφρασε τις έντονες αντιδράσεις της επί της διαδικασίας. Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, να παρέμβει ώστε η διαδικασία της ψηφοφορίας να μην ολοκληρωθεί σε μια συνεδρίαση αλλά να δοθεί χρονικό περιθώριο επιπλέον 24ωρων.

Υπενθυμίζεται ότι καταληκτική ημερομηνία για την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου είναι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, 31 Μαρτίου καθώς την 1η Απριλίου ξεκινά της εργασίες του το Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης.

Η κυβέρνηση δεν αναμένει πλέον εκπλήξεις κατά την ψηφοφορία και εκτιμά ότι το πολυνομοσχέδιο θα υπερψηφιστεί τόσο από το σύνολο των βουλευτών της συγκυβέρνησης, όσο και από ανεξάρτητους βουλευτές.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο εκτιμούν ότι η τριήμερη μάχη στη Βουλή μπορεί να επιβεβαιώσει με εμφατικό τρόπο ακόμη και την κυβερνητική υπεροπλία.

Κι αυτό γιατί πιθανολογούν ότι η πλειοψηφία με την οποία θα επικυρωθεί η συμφωνία με την τρόικα μπορεί να υπερβαίνει τις 153 έδρες που διαθέτουν σήμερα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καθώς ενδέχεται να συστρατευθούν στη νέα προσπάθεια και ανεξάρτητοι βουλευτές.

Μήνυμα προς τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μη θέσουν σε δοκιμασία τη συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού έστειλε χθες και ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε, παράλληλα, τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, η οποία πριν από τις ευρωεκλογές στοχεύει στην έξοδο της χώρας στις αγορές και στην επίσημη έναρξη των συζητήσεων για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το πολυνομοσχέδιο προγραμματίζει η ΑΔΕΔΥ για την Κυριακή έξω από τη Βουλή, ενώ συγκεντρώσεις διοργανώνει και το ΠΑΜΕ -το Σάββατο στις 11:00 στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και την Κυριακή στις 19:00 στην Ομόνοια.

Διαβάστε επίσης:

Πείστηκαν οι «αντάρτες» - Έτοιμοι για το «Ναι, σε όλα»!

Αυτές είναι οι 50 αλλαγές που φέρνει στην αγορά το πολυνομοσχέδιο

Πολυνομοσχέδιο: Σαρωτικές αλλαγές στην αγορά

Αυτό είναι ολόκληρο το πολυνομοσχέδιο

«Προαπαιτούμενο» για την επόμενη δόση η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Πολυνομοσχέδιο: Αντιδράσεις για τη διαδικασία του κατεπείγοντος