ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανούσιες κραυγές: Ο Λοβέρδος ζητά παραίτηση Χατζηδάκη

Ανούσιες κραυγές: Ο Λοβέρδος ζητά παραίτηση Χατζηδάκη

Σε… μετά Χριστόν προφήτη εξελίσσεται ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο υπουργός των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, μετά από δύο μνημόνια που ψήφισε και σειρά αντιλαϊκών μέτρων αποφάσισε τώρα στα… πίσω – πίσω να το «παίξει» αντιμνημονιακός.

Από τη Βουλή λοιπόν ο κ. Λοβέρδος ζήτησε σήμερα την παραίτηση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, υποστηρίζοντας ότι έμπλεξε την ελληνική κοινωνία σε μία άνευ λόγου περιπέτεια, ενώ κατέστησε οιονεί μνημονιακή υποχρέωση θέματα που δεν έπρεπε.

Αφορμή ήταν η συζήτηση στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών στην οποία ο κ. Λοβέρδος θέλησε ως εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών να ξεκαθαρίσει, όπως είπε, τη θέση του για αυτό το θέμα.

Ο κ. Λοβέρδος, δήλωσε ότι ο ίδιος θα ψηφίσει το νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι οι νέες ρυθμίσεις που έγιναν κατόπιν παρεμβάσεων άλλων υπουργών, δημιουργούν ένα νέο πλαίσιο που δεν επιτρέπουν στον κ. Χατζηδάκη να παραμείνει στη θέση του.

«Χατζηδάκης ρώτησε, Χατζηδάκης απάντησε, Χατζηδάκης αξιολόγησε. Ενέπλεξε όλη την ελληνική πολιτική σκηνή σε μια περιπέτεια άνευ λόγου και τώρα, με πρωτοβουλία του κ. Τσαυτάρη που άλλαξε το πλαίσιο, είναι μείζον θέμα η παραμονή του στην κυβέρνηση, πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του» υποστήριξε ο κ. Λοβέρδος.

Κραυγές άνευ ουσίας κ. Λοβέρδο. Γιατί δεν σηκώσατε την παντιέρα του «αντάρτικου» όταν πήγαν στη Βουλή τα κατάπτυστα μνημόνια; Γιατί φωνάζατε περήφανος «Ναι σε όλα» στο Μεσοπρόθεσμο; Γιατί δεν φωνάξατε, όπως τώρα, όταν προωθούνταν τα προκλητικά προεδρικά διατάγματα;

Είναι προφανές πως τον πρώην υπουργό τον «κάψανε τα κρεμμύδια» βλέποντας την κάλπη πλησιάζει και αποφάσισε να σηκώσει «μπαϊράκι» για να δείξει πως είναι «παρών» στα πολιτικά δρώμενα. Παλιό το κόλπο και… πολυφορεμένο!

Διαβάστε επίσης:

Οι φαρμακοποιοί εθελοτυφλούσαν στο «έγκλημα» της δραστικής