ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στουρνάρας: Δεν έχω μιλήσει για τη θέση του Προβόπουλου

Στουρνάρας: Δεν έχω μιλήσει για τη θέση του Προβόπουλου

Ενώπιον των Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων, αλλά και ανώτατων αξιωματούχων, ο Γιάννης Στουρνάρας διέψευσε τις φήμες που κυκλοφορούν ότι επίκειται μετακίνησή του στην Τράπεζα της Ελλάδας το καλοκαίρι, όταν και λήγει η θητεία του Γιώργου Προβόπουλου.

Ο Υπουργός Οικονομικών, μετά τις νέες ευχαριστίες προς τους συνεργάτες του κατά τη συνέντευξη τύπου μετά το πέρας και του σημερινού Ecofin, ανέφερε ότι δεν έχει κάνει καμία κουβέντα με το Μαξίμου για τη θέση στο τιμόνι της ΤτΕ.

«Όχι δεν έχω συζητήσει με τον πρωθυπουργό. Αυτό είναι κάτι που αποφασίζει ο πρωθυπουργός και το κοινοβούλιο. Είμαι ευτυχής που είμαι υπουργός Οικονομικών», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας για τις ελληνικές τράπεζες, ανέφερε ότι ελπίζει η νέα ανακεφαλαιοποίησή τους να γίνει από τους ιδιώτες επενδυτές, χωρίς να πειραχθεί το «μαξιλάρι ασφαλείας» που διαθέτει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ύψους 11 δισ. Αυτά τα κεφάλαια, αποτελούν κομμάτι από τα 50 δις που δανείστηκε η Ελλάδα και περνούν μέσα από το χρέος, για την πρώτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Παράλληλα, ευχήθηκε αυτά τα 11 δισ. να παραμείνουν στο ΤΧΣ και προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, τόνισε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την μείωση του χρέους.

Διαβάστε επίσης:
Στουρνάρας: Είμαι ευτυχής στο υπουργείο Οικονομικών