ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έτρεξε στον Μαραθώνιο και ο Σταύρος Καλαφάτης!

Έτρεξε στον Μαραθώνιο και ο Σταύρος Καλαφάτης!

Και πολιτικό... χρώμα είχε ο επιτυχημένος 9ος Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος», που ούτως ή άλλως συγκεντρώνει πολύ κόσμο και φώτα δημοσιότητας, αλλά ειδικά φέτος συνέπεσε με την έναρξη της εκστρατείας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.


Την έκπληξη, βεβαίως, έκανε ο Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος συμμετείχε κανονικά και έτρεξε στο τμήμα των 5.000 μέτρων, «σε μια κίνηση που δεν είχε προαναγγείλει και έγινε γνωστή μόνο μετά το σχετικό post στη σελίδα του στο facebook», όπως μας ενημερώνει το γραφείο τύπου του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Παρών, φυσικά, ήταν και ο Γιάννης Μπουτάρης, όχι μόνο επειδή ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνει τον μαραθώνιο, αλλά και για να χαρεί τον εγγονό του, που πήρε μέρος. «Ο κόσμος έχει ανάγκη από τέτοιες διοργανώσεις. Ο αθλητισμός μας ενώνει όλους. Από το Σάββατο, με την αφή της Φλόγας και τις εορταστικές εκδηλώσεις, έχει δημιουργηθεί μια πάρα πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα στην πόλη», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

Μια... περασιά έκανε και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Ιωαννίδης, λίγη ώρα πριν αναχωρήσει για τις εκδηλώσεις στα οχυρά των Σερρών. Πήγε στο Λευκό Πύργο, όπου τερμάτισαν -πριν φτάσουν οι αθλητές που έτρεχαν στον μαραθώνιο- μικρά παιδάκια, τα οποία λίγο νωρίτερα είχαν τρέξει συμβολικά για απόσταση 1.000 μέτρων.

Ο κ. Ιωαννίδης συνεχάρη τη νεαρή «νικήτρια» του άτυπου αυτού αγώνα, χαιρέτισε τους εθελοντές (μια ομάδα φυσιοθεραπευτών και μια άλλη διασωστών) του μαραθώνιου δρόμου «Μέγας Αλέξανδρος» και τόνισε στη συζήτηση που είχε μαζί τους τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς για την κοινωνία.

Στον... τερματισμό βρέθηκε και ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννη Κουριαννίδης («Θεσσαλονίκη πόλη ελληνική»), ο ποίος συνεχάρη πολλούς από τους δρομείς, καθώς και τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο και υπεύθυνο του γραφείου τύπου του συνδυασμού, Θανάση Μανουσάκη, που συμμετείχε στον δρόμο των 5.000 μέτρων.

Egnatiapost.gr

Διαβάστε επίσης: Κατερίνη: Επιχείρηση… σκούπα για τους επαίτες