ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταφίδης: Δριμεία επίθεση σε Μπουτάρη

Μηταφίδης: Δριμεία επίθεση σε Μπουτάρη

Δριμεία κριτική για την καθαριότητα στη διοίκηση Μπουτάρη, άσκησε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, με την παράταξη «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ενώ έκανε λόγο και γιαπολιτική συγγένειά του με το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου.

«Η καθαριότητα στο δήμο Θεσσαλονίκης, όχι μόνο δεν είναι «μισή αρχοντιά», αλλά ένα ακόμη ακριβοπληρωμένο από τους δημότες σκάνδαλο», υποστήριξε κατά την επίσκεψή του στον χώρο όπου εδρεύει ο στόλος των απορριμματοφόρων του δήμου.

Παράλληλα, ο Μηταφίδης τόνισε ότι η διοίκηση Μπουτάρη παρέδωσε τον μηχανικό εξοπλισμό της καθαριότητας σε έναν ιδιώτη, απαξιώνοντας το προσωπικό του μηχανουργείου που στελεχώνεται από έμπειρους τεχνίτες, ενώ η παράταξη «Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή πόλη έχει καταθέσει τεκμηριωμένη πρόταση για την σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την ΕΛΒΟ.

«Η πολιτική της διοίκησης Μπουτάρη στην καθαριότητα έχει ανεβάσει το κόστος αποκομιδής ενώ με τη «λεόντεια» συμφωνία που έχει υπογράψει με τον ιδιοκτήτη του ΚΔΑΥ Σίνδου, ο δήμος, αντί να αποκομίζει έσοδα από την ανακύκλωση, τα χαρίζει στον ιδιώτη», επισήμανε, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για πολιτική συγγένεια του Μπουτάρη με το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου.

«Είναι δύσκολο να παρακολουθήσουμε τις παλινωδίες του κ. Μπουτάρη ως προς την πολιτική του ταυτότητα. Οι στρουθοκαμηλισμοί του δεν κρύβουν την εκλεκτική πολιτική του συγγένεια με το δίδυμο της συμφοράς Σαμαρά-Βενιζέλου», υπογράμμισε, απαντώντας στις σημερινές δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, αναφορικά με το αν το ΠΑΣΟΚ θα δικαιούται να πανηγυρίζει σε περίπτωση νίκης του.

«Επειδή ο κ. Μπουτάρης έχει κοντή μνήμη, να του την ενισχύσουμε θυμίζοντάς του ότι επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι είναι πιο ΠΑΣΟΚ και από το ΠΑΣΟΚ και πως θα δικαιούται να πανηγυρίζει ο κ. Βενιζέλος εάν, ο μη γένοιτο, επανεκλεγεί ο κ. Μπουτάρης. Στην πολιτική αμνησία του κ. Μπουτάρη να προσθέσουμε και την αποσιώπηση όλων όσων υποσχέθηκε και δεν έκανε στη Δημαρχία του αλλά και τις μεγάλες εκπτώσεις από το πρόγραμμα της «Πρωτοβουλίας» του 2010. Ήρθε η ώρα η Θεσσαλονίκη να απαλλαγεί από την αφερέγγυα «πολιτική κάβα» Μπουτάρη», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμα:

Εκλογές 2014: Επίθεση Μηταφίδη σε Μπουτάρη και Καλαφάτη