ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2014: Ο Περικλής Δορκοφίκης υποψήφιος στη Γλυφάδα

Εκλογές 2014: Ο Περικλής Δορκοφίκης υποψήφιος στη Γλυφάδα

Γλυφαδιώτης τρίτης γενιάς, γεννήθηκε στην πόλη το 1980 και δεν θα μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό του οπουδήποτε αλλού, όπως λέει ο ίδιος. Ο Περικλής Δορκοφίκης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας με τον συνδυασμό «Η Γλυφάδα μας».

Εδώ έζησε ο παππούς μου, εδώ γεννήθηκε και μεγάλωσε ο πατέρας μου, εδώ γαλουχήθηκα και πρωτόπαιξα μπάσκετ εγώ, εδώ θα μεγαλώσουν και τα παιδιά μου.

Από μικρό παιδί αγαπώ τον αθλητισμό και αισθάνομαι ευτυχής για τα όσα έχω πετύχει στην μέχρι τώρα καριέρα μου ως καλαθοσφαιριστής, με συμμετοχές σε όλα τα κλιμάκια των Εθνικών Ομάδων της Ελλάδoς.

Ξεκίνησα το μπάσκετ από τον ΑΝΟ Γλυφάδας με τον οποίο κατακτήσαμε το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ. Το 1998 αποφοίτησα από το 5ο Λύκειο Γλυφάδας και ακολούθως φοίτησα στη Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών.

Την ίδια χρονιά, σε ηλικία 18 ετών, υπέγραψα το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Στους ερυθρόλευκους παρέμεινα ως το 2002, έχοντας κατακτήσει με το σύλλογο ένα Κύπελλο Ελλάδος (2002).

Τη διετία 2005-07, αγωνίστηκα στην Ιταλία για λογαριασμό της Αβελίνο (2005-06, 2007) και της Ρετζιάνα (2006-07).

Από το 2008 ως το 2011 φόρεσα τη φανέλα της ΑΕΚ, της οποίας διετέλεσα και αρχηγός. Επίσης, έχω αγωνιστεί στον Ιωνικό Ν.Φ., την Ολυμπιάδα Πατρών και το Ρέθυμνο, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίζομαι στην ομάδα του Ηλυσιακού.

Στα χρόνια της πορείας μου στο χώρο του μπάσκετ έχω ασχοληθεί ενεργά με το συνδικαλιστικό όργανο των καλαθοσφαιριστών (Π.Σ.Α.Κ.).

Παράλληλα με το μπάσκετ, αναπτύσσω και επιχειρηματικές δραστηριότητες με αντικείμενο τη γυναικεία ένδυση.

Με ιδιαίτερη χαρά έχω συμμετάσχει και συνεισφέρει σε οποιαδήποτε κοινωνική εθελοντική δράση που αφορά παιδιά, θέμα στο οποίο είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος.

Είμαι παντρεμένος με την Κατερίνα Πάλλα, με την οποία έχουμε αποκτήσει μια κόρη και σε λίγους μήνες περιμένουμε και το τέταρτο μέλος της οικογένειάς μας!

Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι πως οι νίκες έρχονται μόνο μέσω της ομαδικής προσπάθειας, θα χαρώ ιδιαίτερα να ανταλλάξουμε απόψεις για τη ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ ή για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6944534743
Email: dorkofikis@gmail.com
Προφίλ στο Facebook: https://www.facebook.com/periklis.dorkofikis