ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαψεύδει μέσω... διαρροών την παραίτησή του ο Στουρνάρας

Διαψεύδει μέσω... διαρροών την παραίτησή του ο Στουρνάρας

Διαψεύδει άρον άρον ο υπουργός Οικονομικών τις πληροφορίες που πριν από λίγη ώρα διέρρευσαν από το περιβάλλον του στα δημοσιογραφικά γραφεία για την έντονη δυσφορία του και για το γεγονός ότι ήταν έτοιμος να παραιτηθεί - Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η διάψευση γίνεται μέσω τρίτων και όχι από τον ίδιο - Παραμένει η δυσαρέσκειά του για την κριτική που δέχεται.

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε ο κ. Γιάννης Στουρνάρας φαίνεται να τα ... μαζεύει.

Μάλιστα, μέσω διαρροών διαψεύδει ότι υπάρχει ενδεχόμενο παραίτησής του από το υπουργείο Οικονομικών αν και πριν απο λίγες ώρες στενοί συνεργάτες του διοχέτευαν στα ΜΜΕ την πληροφορία ότι δεν αντέχει και ότι είναι έτοιμος να φύγει.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, που είδαν το φώς της δημοσιότητας νωρίτερα, ο Γιάννης Στουρνάρας φαίνεται πως είχε ήδη υποβάλει την παραίτηση του απο εχθές το βράδυ.

Η έντονη ενόχληση του, σε βαθμό δυσαρέσκειας, οφείλεται όπως έλεγαν από το περιβάλλον του στην κριτική που δέχεται τις τελευταίες δύο ημέρες από κομματικά στελέχη της ΝΔ.

Όπως ανάφεραν στενοί συνεργάτες του υπουργού, ο κ. Στουρνάρας ήταν τόσο ενοχλημένος, σε βαθμό που να μην επιθυμεί, υπό τις συγκεκριμένες, συνθήκες την παραμονή του στο υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, οι συνομιλητές του και οι συνεργάτες του τον ήθελαν να υπενθυμίζει ότι εκλήθη στον θώκο του υπουργού Οικονομικών από τρία διαφορετικά κόμματα για να αναλάβει, στα πρόθυρα κατάρρευσης της οικονομίας, ένα καθήκον που ουδείς άλλος επιθυμούσε. Δεν μπορούν, λοιπόν, τώρα, προσθέτει, να του αποδίδουν άλλες ευθύνες (όπως, για παράδειγμα, την πτώση της εκλογικής δύναμης).

Επίσης, ο υπουργός φέρεται να δηλώνει ότι πλέον οι διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση του δημοσίου χρέους βρίσκονται σε προχωρημένο σημείο, γεγονός που επιτρέπει τον χειρισμό του και από άλλο πρόσωπο. Το συγκεκριμένο άτομο, αναφέρει ο κ. Στουρνάρας, «μπορεί να είναι ακόμα και ένα κομματικό στέλεχος». Εξάλλου, οι συνεργάτες τού υπουργού δεν διαψεύδουν ενδεχόμενη μετακίνησή του στην Τράπεζα της Ελλάδος, επισημαίνοντας, πάντως, ότι είναι μία απόφαση που θα λάβει μόνον ο πρωθυπουργός.

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε, προφανώς υπήρξαν τα «απαραίτητα τηλεφωνήματα» από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται ο πρωθυπουργός και ο κ. Στουρνάρας έσπευσε πάλι μέσω διαρροών να διαψεύσει.

Το βέβαιον είναι ότι ο κ. Στουρνάρας επιθυμεί διακαώς να φύγει, αλλά προφανώς ο τρόπος που διάλεξε να το κάνει ήταν πολιτικά unfair, ενώ υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να δημιουργηθούν πολιτικοί τριγμοί από το ενδεχόμενο της παραίτησής του την ώρα που ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

Κατόπιν τούτων το περιβάλλον του κ. Στουρνάρα αναδιπλώνεται και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.... μέχρι δηλαδή να αποφασίσει ο κ. Σαμαράς που θα τον τοποθετήσει.

Διαβάστε επίσης:

Ανασχηματισμός Αποκατάστασης Αποτυχημένων - Τα 3 άλφα του Μαξίμου

Στουρνάρας: Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πληρώνονται με... μπόνους!

Μαύρες πλερέζες στο Μαξίμου