ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρακόπουλος: Προειδοποιητικό καμπανάκι τα ποσοστά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Χαρακόπουλος: Προειδοποιητικό καμπανάκι τα ποσοστά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Τα αποτελέσματα των εκλογών για την αυτοδιοίκηση και το ευρωκοινοβούλιο, σχολιάζει μέσα από δήλωσή του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο βουλευτής, ο οποίος προσφάτως παραιτήθηκε από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για τη ρύθμιση σχετικά με το γάλα, τονίζει πως τα αποτελέσματα έστειλαν σαφή μηνύματα, αλλά «δεν τίθεται ζήτημα πολιτικής σταθερότητας». Ωστόσο, σημειώνει πως τα ποσοστά των δύο κυβερνητικών εταίρων συνιστούν προειδοποιητικό καμπανάκι.

Παράλληλα, αφήνει αιχμές για την προεκλογική στρατηγική της ΝΔ και κάνει λόγο «για σειρά ατυχών αποτελεσμάτων στην τοπική αυτοδιοίκηση, είτε λόγω “θολών” επιλογών του κόμματος με συνέπεια τη διάχυση των ψήφων, είτε λόγω της επιλογής μη ενδεδειγμένων υποψηφίων».

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση:

«Τα αποτελέσματα των εκλογών για τους δήμους, τις περιφέρειες και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο προσφέρονται για την εξαγωγή συμπερασμάτων, καθώς έστειλαν σαφή μηνύματα:

α) Αναμφίβολα δεν τίθεται ζήτημα πολιτικής σταθερότητας. Η επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ για ανατροπή της κυβέρνησης έπεσε στο κενό. Είναι γεγονός ότι στις ευρωεκλογές είθισται τα κόμματα διαμαρτυρίας να καταγράφουν υψηλά ποσοστά. Ωστόσο, η αξιωματική αντιπολίτευση αποδείχθηκε ότι έχει εκλογικό «ταβάνι» και περιορισμένη δυναμική. Οι λεονταρισμοί του κ. Τσίπρα είναι σε δυσαρμονία με τα ποσοστά του κόμματός του.

β) Βεβαίως, ούτε τα ποσοστά που λαμβάνουν οι κυβερνητικοί εταίροι προσφέρονται για πανηγυρισμούς. Θα έλεγα, μάλιστα, ότι συνιστούν προειδοποιητικό καμπανάκι. Χωρίς αμφιβολία, η οικονομική κατάσταση είναι δύσκολη και η πορεία για την έξοδο από την κρίση επώδυνη. Κοινωνικά στρώματα και επαγγελματικές κατηγορίες, κυρίως της μεσαίας τάξης που κατ’ εξοχήν εκφράζει η ΝΔ, δοκιμάζονται. Το μήνυμα για διορθωτική πορεία είναι ξεκάθαρο!

γ) Τα παραπάνω, λοιπόν, σε συνδυασμό με σειρά ατυχών αποτελεσμάτων στην τοπική αυτοδιοίκηση, είτε λόγω «θολών» επιλογών του κόμματος με συνέπεια τη διάχυση των ψήφων, είτε λόγω της επιλογής μη ενδεδειγμένων υποψηφίων, πρέπει να μας προβληματίσουν.

Θα ήταν, επομένως, χρήσιμη μια νηφάλια επεξεργασία και αποτίμηση των αποτελεσμάτων στα συλλογικά όργανα του κόμματος. Το κυριότερο, όμως, ζητούμενο, τούτη την ώρα, είναι ο επαναπροσδιορισμός όσων πολιτικών δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας -αλλά ίσως μόνο σε άγονες «εργαλειοθήκες»- με στόχο την ανασυγκρότηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Και αυτή είναι η μόνη συνταγή που μπορεί να αποδυναμώσει τα πολιτικά άκρα.

Είμαι βέβαιος πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που από την πρώτη στιγμή δήλωσε ότι έχει λάβει το μήνυμα των εκλογών, θα προβεί στις απαραίτητες πρωτοβουλίες».

Διαβάστε επίσης:

Ευ. Βενιζέλος: Βασικό ζητούμενο η έξοδος απο τις πολιτικές λιτότητας

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων