ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Καρατζαφέρης: Έκλεισε την πόρτα στον Σαμαρά

Γ. Καρατζαφέρης: Έκλεισε την πόρτα στον Σαμαρά

Την πόρτα σε πιθανή συνεργασία του ΛΑ.Ο.Σ. με την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έκλεισε ο Γ. Καρατζαφέρης, ερμηνεύοντας το ποσοστό που πήρε το κόμμα του στις ευρωεκλογές ως εντολή για τη σωτηρία της Ελλάδας – Παράλληλα έκανε λόγο για «πολιτική ανωριμότητα Τσίπρα», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε Καμμένο, Ζώη, Πολύδωρα, Παπαθεμελή, αλλά και στα άμεσα πολιτικά σχέδιά του.

«Ο ελληνικός λαός μου έδωσε το ποσοστό αυτό, για να βοηθήσω ενεργά στη σωτηρία της Ελλάδας και όχι για να συνεργαστώ με τον κ. Σαμαρά», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γ. Καρατζαφέρης, ερωτηθείς αν ο ίδιος προτίθεται να στηρίξει ή να συνεργαστεί με την κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ ξεκαθάρισε - για πολλοστή φορά - ότι τα διάφορα σενάρια που κυκλοφόρησαν ήδη από το βράδυ της Κυριακής των εκλογών περί συνεργασίας του ΛΑ.Ο.Σ με τη Ν.Δ, ούτε τον αφορούν, ούτε τον ενδιαφέρουν. Υπογράμμισε δε, ότι μεγάλος αριθμός σοβαρών και άξιων στελεχών της Ν.Δ, όπως είναι ο Νικ. Κακλαμάνης, η Μ. Γιαννάκου, ο Θ. Γιαννόπουλος, ο Β. Μιχαλολιάκος, κ.α βρίσκονται εκτός Ν.Δ. και προφανώς είναι δυσαρεστημένοι από την πολιτική Σαμαρά.

Για τον κ. Τσίπρα:

Ως «κορυφή του παγόβουνου» που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα και την ηγετική του ομάδα, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, τονίζοντας εμφατικά: «αυτό που βλέπουμε, είναι μόλις τα 1/10 του παγόβουνου που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, ο κ. Καρατζαφέρης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πολιτική ανωριμότητα για «εν δυνάμει Πρωθυπουργό» που επιδεικνύει ο κ. Τσίπρας, υπενθυμίζοντας δύο σημεία: Την πρόταση μομφής κατά Στουρνάρα, η οποία κατατέθηκε σε χρόνο συντομότερο του Συνταγματικώς προβλεπόμενου και το αίτημα που υπέβαλε προς τον Π.τ.Δ για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. «Ή ο κ. Τσίπρας δε γνώριζε την αλλαγή του Συντάγματος του ’85 όπου ο Π.τ.Δ έχει απολέσει τη δυνατότητα, ή το έκανε για να φανεί ευχάριστος στα αυτιά των πολιτών. Σε κάθε περίπτωση, αυτό συνιστά πολιτική ανωριμότητα ανεπίτρεπτη για «εν δυνάμει Πρωθυπουργό» κατέληξε ο κ. Καρατζαφέρης.

Για τους ΑΝ.ΕΛ και τον κ. Καμμένο:

«Θα μπορούσα να συζητήσω με τον κ. Καμμένο, ο οποίος δείχνει και κάποιο σεβασμό προς το πρόσωπό μου, αν ήλεγχε το κόμμα του. Σήμερα, μπορεί να πει κάποιος με σιγουριά, ότι το ελέγχει;»

Για τη συνεργασία Ζώη, Πολύδωρα, Παπαθεμελή, κλπ.:

«Έκαψαν το μετοχολόγιο τους» ήταν η απάντηση στο σχετικό ερώτημα. «Προ των εκλογών, ο καθένας από τους 4, είχαν σαφώς υψηλότερες πολιτικές μετοχές. Σήμερα, μετά τη συνεργασία τους, υφίσταται αποδεδειγμένα, μόλις 1 μετοχή την οποία μοιράζονται στα 4…» κατέληξε χαρακτηριστικά.

Για την πορεία του ΛΑ.Ο.Σ:

Αναφορικά με την πορεία του ΛΑ.Ο.Σ, ο Πρόεδρος του κόμματος, αφού υπενθύμισε ότι ο ΛΑ.Ο.Σ είναι το μοναδικό κόμμα το οποίο επανήλθε στην πολιτική σκηνή, μετά από ήττα, ξεκαθάρισε ότι το ποσοστό που αγγίζει το 3%, ο ελληνικός λαός το έδωσε, προκειμένου να βοηθήσει την Ελλάδα και όχι να συνεργαστεί με τον κ. Σαμαρά.

«Ο ΛΑ.Ο.Σ είναι το μόνο κόμμα της κεντροδεξιάς, που μετά από ήττα, όχι μόνο επέζησε, αλλά επανέρχεται δυναμικά στην πολιτική σκηνή. Υπενθυμίζω ότι η ΠΟΛ.ΑΝ του κ. Σαμαρά διαλύθηκε μετά την ήττα, το ίδιο και η ΔΙΑ.ΝΑ του κ. Στεφανόπουλου, το ΔΗ.Κ.Κ.Ι του κ. Τσοβόλα, κ.α. Ο ΛΑ.Ο.Σ όχι μόνο επέζησε της αποστασίας των 10 βουλευτών του και της ήττας που υπέστη στις εκλογές του 201, αλλά κατάφερε σε συντομότατο χρονικό διάστημα, να «γεννήσει» νέα στελέχη, τα οποία μάλιστα διακρίνονται κατά πολύ των προηγουμένων σε ήθος, ποιότητα, μόρφωση, κλπ» κατέληξε χαρακτηριστικά

Για το ενδεχόμενο συνεργασιών, κατέληξε:

«Καμιά εκκλησία δεν κλειδώνει την πόρτα της και κανένα κόμμα δεν βάζει κάγκελα» ήταν η χαρακτηριστική απάντηση στο ερώτημα για ενδεχόμενες συνεργασίες στο μέλλον.
Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «αυτή τη φορά θα είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί στις επιλογές μας. Θα επιλέξουμε από την «απόχη» τα «λυθρίνια» που μας ενδιαφέρουν περισσότερο από τις «γόπες»…», κατέληξε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.

Διαβάστε ακόμα:

Έκρηξη σε γραφεία του ΛΑ.Ο.Σ.