ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούλτεψη: Aπαράδεκτο να συζητάμε πάλι για εκλογές

Βούλτεψη: Aπαράδεκτο να συζητάμε πάλι για εκλογές

«Είναι απαράδεκτο μετά τις ευρωεκλογές να συζητάμε πάλι για εκλογές» τονίζει σε συνέντευξή της η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη.

«Το μήνυμα όμως, που στέλνουν αυτή τη στιγμή κάποιοι από την Ελλάδα στο εξωτερικό, είναι ότι για κάποιο λόγο πρέπει να ξαναγίνουν εκλογές. Και αν δεν γίνουν αύριο το πρωί, λένε ότι θα γίνουν σίγουρα με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Έχει αρχίσει, λοιπόν, τώρα όλο το πολιτικό σύστημα να μετρά τους βουλευτές, που χρειάζονται, για να υπάρξει "προεδρική πλειοψηφία". Είναι αυτό πολιτική συζήτηση για μια πτωχευμένη χώρα;» διερωτάται η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Η κ.Βούλτεψη υποστηρίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εννοεί να αφήσει ήσυχη τη χώρα. Δηλαδή, δεν έχει λάβει το μήνυμα των εκλογών, που είναι σαφές: ο λαός είπε στα κόμματα της συγκυβέρνησης, στα οποία έδωσε 30%, ότι τους δίνει ποσοστό που να τους ενισχύσει στην προσπάθεια να μείνει η χώρα στο ευρώ, στην Ευρώπη, στο ΝΑΤΟ, σε οποιαδήποτε συμμαχία αρκεί να μη βρεθούμε απομονωμένοι. Τους είπε, όμως, ότι "είναι η τελευταία σας ευκαιρία να καθίσετε να δουλέψετε και να δείτε πώς και στο ευρώ θα μείνουμε και στην Ευρώπη και δεν θα πεθάνει η κοινωνία μας". Στην αντιπολίτευση είπε: "Δεν σε πιστεύω". Αυτό ίσως είναι το πιο παρήγορο μήνυμα των εκλογών».

Σχετικά με τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς φάνηκε να βάζει φρένο στις αλλαγές οικονομικής πολιτικής που σχεδιάζει η κυβέρνηση, η κ. Βούλτεψη σχολιάζει: «Βρίσκω πολύ ενοχλητικό το γεγονός ότι αυτή η χώρα και το πολιτικό της σύστημα δεν δέχεται κριτική από κανέναν. Αυτό που είπε ο κ. Σόιμπλε, δεν είχε σχέση με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά με το γεγονός ότι δεν προλάβαμε να τελειώσουμε με τις ευρωεκλογές και συζητάμε πάλι για εκλογές. Η Ελλάδα έχει γίνει η χώρα του συνθήματος "οι εκλογές τελείωσαν, ζήτω οι εκλογές". Αυτό θεωρείται απαράδεκτο και ο οποιοσδήποτε καλοπροαίρετος κριτής στο εσωτερικό, ή το εξωτερικό, δικαιούται να το πει».

Για τον επικείμενο ανασχηματισμό, αλλά και τον πολιτικό ποσανατολισμό της ΝΔ, η κ. Βούλτεψη σημειώνει: «Η ΝΔ είναι κεντροδεξιά παράταξη, θα δώσει έμφαση στο κέντρο της. Άλλωστε, όπως έδειξαν οι μετρήσεις, περισσότερο έχασε από το κέντρο της προς τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά προς τα δεξιά της. Με τη Χρυσή Αυγή δεν έχει σχέση η ΝΔ, ήταν το κόμμα που αποκατέστησε τη Δημοκρατία, έβαλε στη φυλακή τους χουντικούς. Σε ό,τι αφορά το κόμμα του κ. Καμμένου έχουν περάσει και αυτοί τον Ρουβίκωνα και το θέμα είναι τι θα κάνουν οι ψηφοφόροι τους. Όσοι ψηφοφόροι θεωρήσουν ότι απέτυχε το πείραμα και πρέπει να επιστρέψουν στην κοιτίδα τους τη ΝΔ, είναι ευπρόσδεκτοι».

Διαβάστε επίσης:

Ευρωεκλογές 2014: Ανατροπή στη ΝΔ – Πρώτη η Σπυράκη