ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Γλυκό δηλητήριο»: Εγκώμια των Γερμανών για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

«Γλυκό δηλητήριο»: Εγκώμια των Γερμανών για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

Εγκώμια για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα φιλοξενεί, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου.

Προέρχονται από μελέτες της τράπεζας Berenberg και του Lisbon Council, μιας δεξαμενής σκέψης που ασχολείται με θέματα όπως η παιδεία, η εργασία, η αειφόρος ανάπτυξη και η καινοτομία. «Η Ελλάδα βρίσκεται σε μεγαλύτερο μεταρρυθμιστικό ζήλο από ότι η φήμη της», γράφει ο γερμανός αρθρογράφος επικαλούμενος στοιχεία των μελετών.

«Μάλιστα στο Euro Plus Monitor η Ελλάδα παίρνει την καλύτερη βαθμολογία για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων από όλες τις άλλες προβληματικές χώρες. Μετά από έξι χρόνια ύφεσης, που της κόστισε απώλεια του ¼ της οικονομικής της δύναμης η χώρα φέτος θα επιστρέψει κατά πάσα πιθανότητα στην ανάπτυξη...Η Ελλάδα παράλληλα έχει κάνει τεράστιες προόδους στην εξυγίανση του προϋπολογισμού της...μια τόσο 'δρακόντεια διόρθωση' δεν έχει καταφέρει καμιά δυτική χώρα σ καιρό ειρήνης» σύμφωνα με τον Χόλγκερ Σμίντινγκ, επικεφαλής οικονομολόγο της τράπεζας Berenberg.