ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμηρό σχόλιο της ΔΗΜΑΡ Θεσσαλονίκης για τον ανασχηματισμό

Αιχμηρό σχόλιο της ΔΗΜΑΡ Θεσσαλονίκης για τον ανασχηματισμό

Ιδιαίτερα αιχμηρό το σχόλιο του γραφείου τύπου της ΔΗΜΑΡ Θεσσαλονίκης για τον ανασχηματισμό που εκδόθηκε πριν από λίγο. Εκτός από την κριτική στις πρωθυπουργικές επιλογές περιλαμβάνει και «ειρωνείες» με εσωκομματικό στόχο.


Με το σχόλιο αυτό μάλιστα φαίνεται ότι στο εσωτερικό του κόμματος υπάρχουν πολλοί που προτίθενται να στείλουν μηνύματα προς την ηγεσία κι ότι για ορισμένους έσπασαν οριστικά περιθώρια συνεργασίας με άλλες πολιτικές τάσεις της κεντροαριστεράς, ενώ το καλοκαίρι μέχρι το συνέδριο είναι εμφανές ότι θα είναι καυτό και προμηνύονται εξελίξεις.

Το σχόλιο μπορεί να εκδόθηκε με αφορμή τον ανασχηματισμό, αλλά οι... ρίζες του είναι προφανές ότι φτάνουν στο εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου.

«Ο ανασχηματισμός εξασφαλίζει την συνέχεια της οικονομικής πολιτικής, Χαρδούβελης στο Οικονομίας, Στουρνάρας στην Τράπεζα της Ελλάδας. Διανθίστηκε με τηλεπερσόνες της λαϊκής δεξιάς, με το βλέμμα στις βουλευτικές εκλογές και χρησιμοποιήθηκε από τον Σαμαρά – Βενιζέλο για τη λύση των εσωκομματικών υπηρεσιών», αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.

Επικρίνει το μέγεθος της νέας κυβέρνησης, που πράγματι είναι πολυπρόσωπη: «Έχουμε το μεγαλύτερο υπουργικό συμβούλιο, ενώ 20 χρόνια όλοι λένε ότι πρέπει να μειωθεί».

Μομφή υπάρχει και για το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης: «Το μη Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, δόθηκε σε άλλο βουλευτή της ΝΔ προς συνέχιση της αναπαραγωγής της εκλογικής της βάσης, για το μόνο που χρειάζεται. Ο παλαιοκομματισμός καλά κρατεί».

Στο ίδιο ύφος και η κριτική προς υποψήφιους... συνεργάτες για τη σύνθεση της κεντροαριστεράς και προς εσωκομματική αντιπολίτευση: «Οι μεταρρυθμιστές 58 – Ελιάς και η εσωκομματική αντιπολίτευση Ψαριανός, Λυκούδης, κατάπιαν την γλώσσα τους, ούτε είδαν, ούτε άκουσαν. Αλήθεια, μην ξεχάσουμε τον κ. Λοβέρδο, ο οποίος αμείφθη για την συνεισφορά του στην 'κεντροαριστερή Ελιά', με το Υπουργείο Παιδείας για να εφαρμόσει δεξιές πολιτικές».

Και ακόμη πιο δηκτική η κατάληξη του σχολίου: «Όλα όμορφα, αγγελικά πλασμένα, με τις ευλογίες και της δεξιάς και της παραδομένης 'κεντροαριστεράς'».

Voria.gr

Διαβάστε επίσης: Κουίκ: Ανασχηματισμένη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Σημίτη που όρκισε η ΝΔ