ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελεύθερος υπό όρους μετά την απολογία του ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Ελεύθερος υπό όρους μετά την απολογία του ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Ο πρώην «τσάρος» της Οικονομίας απολογήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα σήμερα το μεσημέρι ενώπιον του αρεοπαγίτη - ειδικού ανακριτή Ιωσήφ Τσαλαγανίδης.

Ελεύθερος με καταβολή εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της υποχρεωτικής εμφάνισή του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του αφέθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για την περιβόητη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ από την οποία “εξαφανίστηκαν” τα ονόματα των συγγενικών του προσώπων με καταθέσεις ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.

Ο πρώην “τσάρος” της Οικονομίας απολογήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα σήμερα το μεσημέρι ενώπιον του αρεοπαγίτη - ειδικού ανακριτή Ιωσήφ Τσαλαγανίδης. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου κατηγορείται για δύο κακουργήματα (απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου) και ένα πλημμέλημα (παράβαση καθήκοντος), ενώ η εξαδέλφη του Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμέων Σικιαρίδης και ο Ανδρέας Ρωσσώνης ως συμμέτοχοι.

Μετά την απολογία των κατηγορουμένων θα ακολουθήσει η έκδοση βουλεύματος από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο με το οποίο θα αποφαίνεται εάν τελικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα παραπεμφθεί ή όχι Ειδικό Δικαστήριο.

Στο μεταξύ στην τακτική Δικαιοσύνη παραμένει το σκέλος της δικογραφίας που αφορά στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτη, που έχει εμπλακεί στην υπόθεση λόγω των πολλαπλών αναπαραγωγών usb που έκανε με το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ καθώς και του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Καπελέρη για τη μη αξιοποίησή της.

Διαβάστε επίσης:

Στα 22 δισ. το ύποπτο χρήμα που βγήκε από τη χώρα το 2008-2011