ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθανασίου: Ματαιοπονούν όσοι ψάχνουν για σκοπιμότητες

Αθανασίου: Ματαιοπονούν όσοι ψάχνουν για σκοπιμότητες

Σκληρή απάντηση ενόψει της παραφιλολογίας, που αναπτύχθηκε τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με δήθεν «συγκαλύψεις», «ευνοϊκές μεταχειρίσεις» και «χαριστικές νομοθετικές ρυθμίσεις» για εμπλεκόμενους σε σκάνδαλα, έδωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου.

Απαντώντας στον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα, ο οποίος -μετά τον ανασχηματισμό- θυμήθηκε ότι μια διάταξη που ψηφίστηκε στη Βουλή πριν από δυο μήνες και από τον ίδιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε ευνοϊκή ποινική μεταχείριση εμπλεκομένων σε σκάνδαλα, παρότρυνε οποιονδήποτε γνωρίζει τέτοια περίπτωση να την αναφέρει δημοσίως!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σταθερή και αμετακίνητη βούληση της Κυβέρνησης είναι η δραστική και ως εκ τούτου αποτελεσματική αντιμετώπιση της διαφθοράς σε όλο το φάσμα του Δημόσιου τομέα. Αυτό αποδεικνύεται από το μέχρι τώρα νομοθετικό έργο της, (κακουργηματοποιήθηκε η δωροδοκία – παθητική και ενεργητική – των πολιτικών αξιωματούχων και των δικαστικών λειτουργών και αυστηροποιήθηκε αυτή των υπαλλήλων κ.ά. βλ. ν. 4254/2014).

Με τις πρόσφατες και (οψίμως!) σχολιαζόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ΟΥΔΕΙΣ υπάλληλος (Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος, μέλος Δ.Σ. κλπ), που υπηρετεί όχι μόνο στο Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ., ΟΤΑ, αλλά και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, που ιδρύθηκαν από το Δημόσιο (ΟΤΕ ‘υπόθεση SIEMENS’, ΔΕΗ, Ναυπηγεία κλπ) απαλλάσσεται ή θα τύχει οποιασδήποτε ευνοϊκότερης ποινικής μεταχείρισης.

Συνεπώς, ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να βρουν, πίσω από τις εν λόγω ρυθμίσεις, οποιαδήποτε σκοπιμότητα. Αν έχουν υπόψη τους οποιαδήποτε περίπτωση που μπορεί να τύχει ευνοϊκότερης αντιμετώπισης από τις εν λόγω ρυθμίσεις, ας την αναφέρουν δημοσίως, για να τύχουν ανάλογης απαντήσεως».

Διαβάστε επίσης:

Αθανασίου: Η διάταξη για τα προνόμια των υπόδικων βουλευτών δεν είναι οριστική

Ρoή Ειδήσεων