ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Για… ψυχικά λειψούς μίλησε στη Βουλή η Ραχήλ Μακρή

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Για… ψυχικά λειψούς μίλησε στη Βουλή η Ραχήλ Μακρή

Μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, κυρίως όμως προς εκείνους τους Βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που αποχώρησαν από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, έστειλε η Ραχήλ Μακρή από το βήμα της Βουλής.

Στη διάρκεια της ομιλίας της, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με την Κύρωση της Διεθνούς Σύμβασης για την προστασία όλων των προσώπων από αναγκαστική εξαφάνιση και προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. ήταν καταιγιστική:

«Να λείπουν οι κορώνες κοινωνικής ευαισθησίας από τη Συγκυβέρνηση, που καταδίκασε τους Έλληνες στην ανεργία και την πείνα», τόνισε μεταξύ άλλων και συνέχισε:

«Ο πανικός ενός πρωθυπουργού να συγκαλύψει συγκεκριμένες υποθέσεις που θα συζητούνταν στο κοινοβούλιο και η προσπάθεια παραγραφής των πιθανών αδικημάτων των συμμετεχόντων στις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου δεν δικαιολογούν μια τέτοια ενέργεια περιφρόνησης του θεσμού», επισήμανε η κα Μακρή.

Από τα πυρά της δεν ξέφυγε η συγκυβέρνηση: «Η Συγκυβέρνηση που υποτίθεται ότι καταδικάζει τον φασισμό διολισθαίνει σε αυτόν καθώς στελέχη πρώτης ή μη διαλογής απευθύνουν κατηγορίες για να φιμώσουν την κριτική. Ξεχνούν ότι με τις υπογραφές και τις ψήφους τους καταδίκασαν ενσυνείδητα την κοινωνία σε ανθρωπιστική κρίση. Προσποιούνται οι εκλεκτοί της Πασοκοελιάς τους τιμητές της Δημοκρατίας, την ώρα που την παραδίδουν αμαχητί στους γερμανούς αφέντες για την εγκαθίδρυση προτεκτοράτου. Όποιος έχει ρίξει την ασπίδα στο πεδίο της μάχης δεν μπορεί να παριστάνει τον ιδεολόγο σε ένα κρεσέντο κομματικής ευθυγράμμισης με σκοπό την υπουργοποίηση στον επόμενο ανασχηματισμό».

Η κυρία Ραχήλ Μακρή αναφέρθηκε μάλιστα και σε δημοσίευμα του NEWSBOMB για τις πενιχρές απολαβές των νέων που μπαίνουν στην αγορά εργασίας και για τις άθλιες εργασιακές συνθήκες όπως περιγράφονται σε σχετική έκθεση της ΓΣΕΕ.

Δείτε το απόσπασμα:

Κλείνοντας την ομιλία της, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. έστειλε και το ηχηρότατο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για το ρόλο που διαδραματίζει το κόμμα και που θα συνεχίσει να διαδραματίζει, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο και την πατρίδα:

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με σεβασμό στους θεσμούς δεν πληττόμαστε από μικροπρεπείς μεθοδεύσεις μείωσης του κοινοβουλευτικού μας κύρους. Το κύρος μας το αποδείξει ο λαός και για' αυτό είμαστε περήφανοι. Προχωράμε μπροστά, αφήνοντας στις σκιές της λήθης τους ψυχικά λειψούς που δεν άντεξαν το βάρος της ασπίδας και έτρεψαν να προσκυνήσουν ένα σύστημα εξυπηρέτησης των λίγων έναντι των πολλών. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε ένα κίνημα με κέντρο τον άνθρωπο και την πατρίδα. Για αυτές τις αξίες μαχόμαστε και για αυτές θα συνεχίσουμε τον αγώνα».

Διαβάστε ακόμα:

Έκλεισαν τη Βουλή και διέγραψαν τυχόν ευθύνες για τα υποβρύχια!