ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Κοινό μεσογειακό μέτωπο κατά της καταστροφής των χημικών της Συρίας

ΚΚΕ: Κοινό μεσογειακό μέτωπο κατά της καταστροφής των χημικών της Συρίας

Κοινό μέτωπο ενάντια στην καταστροφή χημικών όπλων στη Μεσόγειο, δημιούργησαν τα κομμουνιστικά κόμματα της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Και από την πλευρά του ΚΚΕ δόθηκε στη δημοσιότητα κοινή ανακοίνωση, με την οποία εκφράζεται η πλήρης αντίθεση στην υλοποίηση του σχεδίου καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Κρήτης και της Ιταλίας.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στην κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν το Κ.Κ. Ελλάδος, το Κ.Κ. Λαών Ισπανίας και το Κ.Κ. Ιταλίας:

"Τα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα της Μεσογείου, που υπογράφουμε αυτήν την ανακοίνωση εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην καταστροφή των χημικών από τη Συρία, που θα γίνει εν πλω στη Μεσόγειο, παρά τον κλειστό χαρακτήρα της Μεσογείου. Η απόφαση αυτή μπορεί να οδηγήσει στο να μολυνθεί με χημικά τοξικά απόβλητα μια τεράστια περιοχή, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη δημόσια υγεία και τεράστιας έκτασης καταστροφή του περιβάλλοντος.

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ, αφού με την επέμβασή τους τροφοδότησαν το συνεχιζόμενο αιματοκύλισμα του λαού της Συρίας, βάζουν τώρα σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, ιδιαίτερα στις παραθαλάσσιες περιοχές της.

Το σχέδιο φέρεται να πριμοδοτείται από τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα, που κάνουν ένα πείραμα στη Μεσόγειο, για να βρουν λύσεις για την αύξηση της κερδοφορίας τους. Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι η ΕΕ κι οι ΗΠΑ είναι εχθροί των λαών, υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων σε βάρος της ζωής των λαών.

Καταγγέλλουμε την σιωπή των μεγάλων ΜΜΕ για το ζήτημα και εκφράζουμε την αλληλεγγύη με τις κινητοποιήσεις ενάντια στην καταστροφή των χημικών στη Μεσόγειο.

Καλούμε όλους τους λαούς της Μεσογείου να αντιταχθούν στα επικίνδυνα αυτά σχέδια!".

Διαβάστε επίσης:

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Για... ψυχικά λειψούς μίλησε στη Βουλή η Ραχήλ Μακρή