ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιδεολογικό μανιφέστο Στυλιανίδη για την κεντροδεξιά

Ιδεολογικό μανιφέστο Στυλιανίδη για την κεντροδεξιά

Παρέμβαση στη «ζύμωση» που πραγματοποιείται στα.... χαμηλά πατώματα της κεντροδεξιάς έκανε ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλή.

Η τοποθέτηση του πρώην Υπουργού Παιδείας είχε ξεκάθαρα ιδεολογικά χαρακτηριστικά, ενώ δεν έλειψαν ορισμένες παραδοχές - βέλη προς την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, την οποία δεν φωτογραφίζει πάντως. Ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε πως η πολιτική αστάθεια "οφείλεται στην αδυναμία των παραδοσιακών αρχηγικών κομμάτων να λειτουργήσουν θεσμικά, προκρίνοντας κανόνες εσωτερικής λειτουργίας που θωρακίζουν την ενότητα, τη συλλογικότητα και την εσωκομματική Δημοκρατία".

Μάλιστα, μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου στίγματος της Κεντροδεξιάς στη χώρα, στη βάση της ιδρυτικής διακήρυξης της Νέας Δημοκρατίας και του Κωνσταντίνου Καραμανλή το οποίο θα στηρίζεται και σε μία διαφορετική οικονομική πολιτική. Οι παροικούντες τη γαλάζια Ιερουσαλήμ δε θεωρούν τυχαία την παρέμβαση Στυλιανίδη, ο οποίος έτσι και αλλιώς θεωρείται εκφραστής του καραμανλικού περιβάλλοντος στη γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα.