ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στυλιανίδης: Η κυβέρνηση θα μπορούσε να δώσει λύση στο θέμα των καθαριστριών

Στυλιανίδης: Η κυβέρνηση θα μπορούσε να δώσει λύση στο θέμα των καθαριστριών

Αιχμές για τη στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών άφησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Μιλώντας στον realfm, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε εάν υπήρχε η πολιτική βούληση θα επαναπροσλαμβάνονταν έστω και με την πρωτοβάθμια δικαστική απόφαση, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα αποκόμιζε παράλληλα πολιτικό όφελος δείχνοντας κοινωνική ευαισθησία.

«Αν θέλουμε να δείξουμε την κοινωνική μας ευαισθησία, γιατί τι λέγαμε όλοι μαζί μετά τις ευρωεκλογές; Οτι τα μηνύματα είναι δύο. Ο κόσμος της Ελλάδας μας είπε ότι θα πρέπει να στραφούμε πλέον στην πραγματική οικονομία, δημιουργώντας προϋποθέσεις ρευστότητας και σε μια στοχευμένη κοινωνική πολιτική πάντοτε στη βάση των πραγματικών δυνατοτήτων της χώρας. Οταν έχεις λοιπόν, μία ετυμηγορία για μία κοινωνική και επαγγελματική ομάδα που βρίσκεται χαμηλά στην ιεραρχία, αν θέλεις να δώσεις ένα συμβολικό σήμα προς την κοινωνία ότι κατάλαβες τι σου είπε και ότι ευαισθητοποιείσαι ανθρώπινα, με σεβασμό πάντοτε στους κανόνες της δικαιοσύνης, οι καθαρίστριες είναι μία πάρα πολύ καλή ευκαιρία να δείξεις αυτόν τον συμβολισμό», είπε ο βουλευτής της Ν.Δ.

Στην επισήμανση ότι αυτό που λέει η κυβέρνηση είναι πως η απόφαση για τους δικαστικούς είναι τελεσίδικη, ενώ αυτή για τις καθαρίστριες η ουσία της υπόθεσης δεν έχει εκδικαστεί, ο κ. Στυλιανίδης είπε: «Σωστό είναι αυτό που λέει η κυβέρνηση. Οταν έχεις μία τελεσίδικη απόφαση είσαι υποχρεωμένος την ίδια στιγμή να την εκτελείς. Κι ορθώς κάνεις, διότι θωρακίζεις κατά αυτόν τον τρόπο και μια ευαίσθητη τάξη ή μάλλον λειτουργούς του συστήματος οι οποίοι πρέπει να είναι θωρακισμένοι για να μπορούν να πάρουν δύσκολες αποφάσεις κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες. Και αυτό είναι η αναφορά μου στους δικαστικούς».

Και πρόσθεσε: «Από την άλλη όμως είναι βέβαιο ότι όταν υπάρχει η πολιτική βούληση μπορείς κάλλιστα και στον πρώτο βαθμό, αφού έχεις και την ετυμηγορία της δικαιοσύνης, να δώσεις λύση. Εγώ εκτιμώ λοιπόν ότι θα μπορούσε κάλλιστα στην ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των καθαριστριών να δώσει μία απάντηση επί τόπου πολιτικά η κυβέρνηση αφού και η δικαιοσύνη στον πρώτο βαθμό συμφώνησε και θα μπορούσαμε να το κλείσουμε το θέμα εκεί. Ωφελημένοι πολιτικά θα βγαίναμε και νομίζω ότι θα δημιουργούσαμε, αν θέλετε, την αίσθηση ότι μπαίνουμε σε μία άλλη λογική».