ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δύο εκδηλώσεις για τα 40α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ – Διχασμένο το Κίνημα

Δύο εκδηλώσεις για τα 40α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ – Διχασμένο το Κίνημα

Την κατάσταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αποτυπώνουν οι δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για την 40ή επέτειο από την ίδρυσή του.

Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιείται εκδήλωση στο Ζάππειο με ομιλητή τον Γ. Παπανδρέου, ενώ την Τετάρτη θα γίνει η εκδήλωση επίσης στο Ζάππειο με ομιλητή τον Ευ. Βενιζέλο. Σε αυτήν θα είναι παρών ο Κώστας Σημίτης, όχι όμως και ο Γ. Παπανδρέου.

Παρά το γεγονός ότι τα επιτελεία των Βενιζέλου και Παπανδρέου προσπαθούν να περάσουν μήνυμα ενότητας εν όψει της επετείου της 3ης Σεπτέμβρη, το γεγονός ότι πραγματοποιούνται δύο διαφορετικές εκδηλώσεις δεν είναι ενδεικτικό κλίματος ενότητας.

Πάντως, αίνιγμα αποτελεί και το περιεχόμενο της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις για το τι πρόκειται να πει.

Οι εκτιμήσεις είναι ότι θα κινηθεί ενωτικά, όμως θα θελήσει να τονίσει και τις διαφοροποιήσεις του.

Στην εκδήλωση έχει προσκληθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος όμως απουσιάζει εκτός Αθηνών. Απών και ο Κώστας Σημίτης.

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος θα μιλήσει στην εκδήλωση της ερχόμενης Τετάρτης, ανήμερα της 3ης Σεπτέμβρη, επίσης στο Ζάππειο, αναπτύσσοντας το δικό του σχέδιο για την κεντροαριστερά.

Παρών θα είναι και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, όχι όμως και ο Γ.Παπανδρέου.

Διαβάστε επίσης:

Με ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει τους 180!