ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όσα δεν είπε ο Σαμαράς στη ΔΕΘ τα είπε… ο Σημίτης

Όσα δεν είπε ο Σαμαράς στη ΔΕΘ τα είπε… ο Σημίτης

-Πώς οι δανειστές «μας κόβουν τα φτερά» με παρεμβάσεις δικών τους ανθρώπων

-Οι πρόωρες εκλογές, το κούρεμα και η εθνική μας ανεξαρτησία

Έχουμε ξαναγράψει πως όσες φορές μιλάει ο κύριος «ισχυρή Ελλάδα» είναι σαν να ακούς τη φωνή των Βρυξελλών, τη φωνή των αγορών ή για να είμαστε ακόμη πιο σαφείς, τη φωνή του Βερολίνου.

Πριν από λίγες μέρες στα 40χρονα του ΠΑΣΟΚ είπε όλα όσα δεν τολμούν να πουν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος για λόγους πολιτικού κόστους.

Από την άλλη μεριά ο Σημίτης δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να παραθέσει ακριβώς τις θέσεις και τις βλέψεις των δανειστών, αφού άλλωστε και ο ίδιος ως πρωθυπουργός υπηρέτησε πιστά τις λεγόμενες «αγορές» τα funds και τους οίκους αξιολόγησης που έβαλαν τη χώρα με μαγειρεμένα στοιχεία την ΟΝΕ.

Διαβάζοντας πίσω από την ομιλία του Κ. Σημίτη βλέπει κανείς ξεκάθαρα τις διαθέσεις των δανειστών για το τι πρόκειται να συμβεί στην Ελλάδα ενώ το σημαντικότερο όλων των συμπερασμάτων είναι ότι με την ομιλία του ο κ. Σημίτης έθεσε ουσιαστικά εαυτόν στη διάθεση του πολιτικού status quo για την θέση του ΠτΔ. Το μόνο που δεν είπε δηλαδή είναι: «Είμαι παρών για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας», κατά τα λοιπά το υπονόησε εμμέσως πλην σαφώς.

Πάμε όμως να δούμε τα πιο σημαντικά μηνύματα που πέρασαν οι δανειστές «μέσω» της ομιλίας Σημίτη:

ΣΗΜΕΙΟ 1ο: Βλέπουν πρόωρες εκλογές

Παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές, ο κ. Σημίτης είπε:

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να συνεχίσουμε τις μικροκινήσεις. Ο χρόνος που διαθέτουμε είναι όλο και πιο περιορισμένος. Μας διαβεβαιώνουν ότι εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν σύντομα, αλλά οι ενδείξεις δείχνουν ότι όλα είναι αβέβαια…».

ΣΗΜΕΙΟ 2ο : Δεν θα απελευθερωθούμε από την τρόικα

Παρά τα όσα λένε Βενιζέλος και Σαμαράς που σκίζουν μνημόνια μέρα με την ημέρα, η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική, αφού οι δανειστές δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ! Τώρα που πήραν στα χέρια τους τον έλεγχο της χώρας είναι πλέον αργά.

Διαβάστε πως ακριβώς έθεσε το θέμα στην ομιλία του ο Σημίτης:

«Θα απελευθερωθούμε ή όχι από την τρόικα, θα ρυθμίσουμε ή όχι την αποπληρωμή του χρέους; Η συνάντηση στο Παρίσι είναι όμως μια από τις πολλές που έχουμε μπροστά μας. Το υπενθύμισε ο υπουργός Οικονομικών σε όσους βιάζονται να ξεδιπλώσουν λάβαρα θριάμβου. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να καλλιεργούμε αυταπάτες. Η τρόικα είναι μια μορφή ελέγχου που περιορίζει την αυτονομία μας. Αλλά και αν φύγει, που καλό θα ήταν να φύγει, θα υπάρχουν άλλοι πολλοί έλεγχοι που έχουν θεσπιστεί για τις χώρες της Ευρωζώνης και περιορίζουν την αυτονομία τους ακόμη και αν δεν έχουν υπερβολικά χρέη. Η θρυλούμενη ανάκτηση της δυνατότητάς μας να αποφασίζουμε εμείς και μόνοι μας για όλα τα προβλήματά μας δεν πρόκειται να υπάρξει. Ο προϋπολογισμός της χώρας θα συνεχίζει να εγκρίνεται από την Ένωση».

Με λίγα λόγια δεν πρόκειται ποτέ να ανακτήσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία και θα παραμείνουμε πάντα υπό τον έλεγχο και τις οδηγίες του «Διευθυντηρίου» της γερμανοκρατούμενης ευρώπης.

ΣΗΜΕΙΟ 3ο: Ξεχάστε το κούρεμα χρέους

Μια ακόμη απόφαση των δανειστών την οποία μετέφερε ο Κώστας Σημίτης είναι πως κούρεμα δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ.

«Η Ένωση θα καθορίζει στόχους για τα ελλείμματα και το χρέος στους οποίους θα πρέπει να συμμορφωνόμαστε, αλλιώς θα μας επιβάλλονται πρόστιμα. Η Ευρωζώνη θα επιμένει σε μη αρεστές από πολλούς μεταρρυθμίσεις σύμφωνα είτε με τις γενικές συμφωνίες που υπάρχουν είτε με τις ειδικές συμφωνίες που θα προκύψουν κατά τη ρύθμιση του χρέους. Και η ρύθμιση του χρέους θα αργήσει. Ακόμη δεν έχει καν συσταθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα κάνει τις πρώτες προτάσεις ώστε να αρχίσουν οι διαβουλεύσεις στην Ευρωζώνη. Η Ευρωζώνη ακόμη δεν έχει διαμορφώσει μια άποψη αν θα επιδιωχθεί μια ειδική λύση για την Ελλάδα ή μια λύση εφαρμόσιμη και σε περιπτώσεις άλλων χωρών».

Αυτά λοιπόν είπε… η φωνή του Βερολίνου. Τα υπόλοιπα που λέει ο κύριος Σαμαράς είναι στο πλαίσιο της λαϊκής σοφίας: «κουβέντα να γίνεται».

Αστεία πράγματα δηλαδή να τα λέμε στους ιθαγενείς και να γελάμε…

Διαβάστε επίσης:

Η εικονική πραγματικότητα του κ. Σαμαρά για την υγεία των Ελλήνων

NYT: Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Σαμαράς δεν έχουν εγκριθεί από την τρόικα

ΔΕΘ 2014 - Εξαγγελίες Σαμαρά: «Τίποτα με μπόλικο καθόλου»...

Πρωθυπουργός άνευ... χαρτοφυλακίου ο Αντώνης Σαμαράς

Υποσχέσεις, ομιλίες, αντιδράσεις και ο λαός πάντα τελευταίος...