ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος: Η παρούσα Βουλή έχει την δυνατότητα να εκλέξει ΠτΔ

Λοβέρδος: Η παρούσα Βουλή έχει την δυνατότητα να εκλέξει ΠτΔ

Την ικανοποίησή του για την επάρκεια διδακτικού προσωπικού και βιβλίων, τις «γενικά καλές» υποδομές αλλά και το πολύ καλό επίπεδο των μαθητών εξέφρασε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Παιδείας Αντρέας Λοβέρδος, ο οποίος, ολοκληρώνει σήμερα την τριήμερη περιοδεία του στη Θεσσαλία, οπότε και επισκέφθηκε «απροειδοποίητα» δημοτικά σχολεία και λύκεια.

Ο υπουργός Παιδείας και στους τέσσερις νομούς δεν τήρησε το πρόγραμμα που εκ των προτέρων είχε εξαγγελθεί για τις επισκέψεις του και προτίμησε να κάνει «αιφνιδιαστικές» επισκέψεις σε διάφορα σχολεία.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ψήφο εμπιστοσύνης που ζητάει η Κυβέρνηση ο υπουργός ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «είναι μία κίνηση που βοηθάει τη σταθερότητα και αποκλείει τις εκλογές, οριοθετώντας την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στις συνταγματικές προθεσμίες», ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η παρούσα Βουλή έχει την δυνατότητα να εκλέξει τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα στις δηλώσεις του ο υπουργός Παιδείας επεσήμανε τα ακόλουθα:

«Ολοκληρώνεται η περιοδεία μου στους τέσσερις Νομούς της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα σε μικρές πόλεις και χωριά και η επιλογή μας ήταν να πάμε απροειδοποίητα. Κι αυτό γιατί η προειδοποίηση πολλές φορές οδηγεί στην προετοιμασία και στον εξωραϊσμό των χώρων αλλά και στην εξάντληση του χρόνου με συζητήσεις μεσολαβήσεων (τοπικές αρχές, στελέχη της εκπαίδευσης, εκπροσώπους συνδικαλιστών) και όχι όπως πρέπει για να μπορέσει ένας υπουργός Παιδείας να έχει μία άμεση εικόνα μέσω της επαφής με τους μαθητές, τους δασκάλους και τους καθηγητές.

Η γνώμη που σχηματίσαμε είναι ότι υπάρχει επάρκεια διδακτικού προσωπικού και βιβλίων και γενικά καλές υποδομές. Τα προβλήματα που εντοπίστηκαν αφορούν στην ανάγκη πολλών επιδιορθωτικών παρεμβάσεων στις υποδομές αλλά και στα όσα προβλήματα δημιουργεί η κινητικότητα του εκπαιδευτικού προσωπικού. Πρέπει να υπογραμμίσω το πολύ καλό επίπεδο των μαθητών και την εξαιρετική σε γενικές γραμμές χρήση της ελληνικής γλώσσας. Αυτό οφείλεται στην αυταπάρνηση του εκπαιδευτικού προσωπικού που δουλεύει με πολύ χαμηλές αμοιβές και δίνει τον καλύτερο του εαυτό. Σημασία έχει να κοιτάει κανείς το υπουργείο Παιδείας από την περιφέρεια και όχι την περιφέρεια από το Υπουργείο Παιδείας».

Επίσης, ο κ Λοβέρδος ανέφερε ότι ο διάλογος για την υποχρεωτική εκπαίδευση θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο.

Σε ερώτηση σχετικά με την ψήφο εμπιστοσύνης που ζητά η Κυβέρνηση και την σκοπιμότητα της συγκεκριμένης κίνησης ο υπουργός επεσήμανε: «είναι μία κίνηση που βοηθάει τη σταθερότητα και αποκλείει τις εκλογές, οριοθετώντας την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας στις συνταγματικές προθεσμίες. Η σταθερότητα ευνοεί την Οικονομία και διευκολύνει τη χώρα, καθότι η Κυβέρνηση κάνει τα τελευταία βήματα στο Μνημόνιο χωρίς τα εμπόδια που προκαλούν οι πολιτικές κρίσεις».

Στο ερώτημα αν από την παρούσα Βουλή μπορεί να εκλεγεί ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την εξασφάλιση των απαιτουμένων 180 βουλευτών ο κ. Λοβέρδος επεσήμανε: «πιστεύω ότι η τήρηση του Συντάγματος είναι πάντα προς όφελος της χώρας, του λαού και της Δημοκρατίας. Χωρίς να μπορώ να προβλέψω τις ακριβείς πολιτικές συνθήκες που θα επικρατούν τον Φεβρουάριο, ωστόσο η βασική μου σκέψη είναι ότι η Βουλή μπορεί να εκλέξει τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Διαβάστε επίσης:

Ψάχνουν απελπισμένα Πρόεδρο της Δημοκρατίας