ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι μάχες... για τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας

Οι μάχες... για τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας

- Ξεκίνησαν να φτιάχνουν ψηφοδέλτια στη Νέα Δημοκρατία. -Σε πλήρη λειτουργία ο εκλογικός μηχανισμός της Συγγρού.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες στη Νέα Δημοκρατία για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του κόμματος ενόψει εθνικών εκλογών, όποτε και αν γίνουν.

Στη Λεωφόρο Συγγρού έχουν αρχίσει εδώ και μερικές εβδομάδες να συγκεντρώνουν βιογραφικά, ενώ κάποια πρόσωπα έχουν ήδη πάρει το πράσινο φως, προκειμένου να ξεκινήσουν να «τρέχουν» τις υποψηφιότητες τους.

Στη μάχη πάντως των εκλογών, όποτε αυτή και αν διεξαχθεί, αναμένεται μπουν για πρώτη φορά και αρκετά νέα πρόσωπα, τα οποία θα διεκδικήσουν μία έδρα στην επόμενη Βουλή. Η κρισιμότητα όμως της εποχής, αλλά κυρίως ο κίνδυνος σε περίπτωση ήττας, να συρρικνωθεί η εκλογική δύναμη της ΝΔ, κατά 50%, έχει δώσει ήδη άλλο «αέρα» στις διαδικασίες, με τα συντροφικά μαχαιρώματα να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και πολλούς βουλευτές να προαναγγέλλουν νωρίς νωρίς τις κινήσεις τους.

Πιο συγκεκριμένα, πρώτη άνοιξε το χορό η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία θα είναι υποψήφια στην Α' Αθήνας, ενώ άλλα δύο πρόσωπα του τελευταίο ψηφοδελτίου επικρατείας του 2012. Ο Γ. Μιχελάκης και ο Χ. Αθανασίου θα δοκιμάσουν την τύχη τους σε Β' Αθήνας και Λέσβο αντίστοιχα. Στη Χίο επίσης μετακόμισε ο Νότης Μηταράκης, ενώ ο πρώην ευρωβουλευτής Γ. Κουμουτσάκος θα πολιτευθεί, επίσης, στη Β' Αθήνας.

Σε ό,τι αφορά στην υπόλοιπη χώρα, στην Αχαΐα θα είναι υποψήφιος ο πρώην Γ.Γ. Επικοινωνίας Α. Κατσανιώτης, στην Αρκαδία ο πρώην Γ.Γ. Ενημέρωσης Γ. Παναγιωτόπουλος, στη Λακωνία εξετάζει το ενδεχόμενο ο πρώην δήμαρχος Σπάρτης Στ. Αργειτάκος, ενώ δεν είναι αρνητικός σε μία πιθανή υποψηφιότητα και ο Ναύαρχος ε.α. Κ. Καραμαλίκης.

Στη Λάρισα είναι αρκετά πιθανό να πολιτευθεί ο πρώην Δήμαρχος Κ. Τζαννακούλης, με το Χρ. Ζώη να συζητά την επιστροφή του στη ΝΔ, κάτι που θα σημαίνει ταυτόχρονα και την υποψηφιότητα του στο νομό. Στα Τρίκαλα υποψήφιος θα είναι ο Ευθύμης Ρεντζιάς αλλά και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Αθανάσιος Λιούτας. Στην Ημαθία το καινούργιο πρόσωπο θα είναι ο Αν. Μπαρτζώκας, ενώ στις Σέρρες ο - γιος του Αχιλλέα Καραμανλή - Κώστας, θα διεκδικήσει την εκλογή του. Στον Έβρο αναμένεται η υποψηφιότητα του πρώην αρχηγού της ΕΛΑΣ Αν. Δημοσχάκη, ενώ στην Κέρκυρα οι Στ. Γκίκας και Δ. Δαββέτας θα διεκδικήσουν την έδρα του Νίκου Δένδια, ο οποίος θα πολιτευθεί στη Β' Αθήνας.

Σχετικές ειδήσεις