ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο «κόκκινο» το πολιτικό θερμόμετρο για τον προϋπολογισμό

Στο «κόκκινο» το πολιτικό θερμόμετρο για τον προϋπολογισμό

Κόκκινο αναμένεται να «χτυπήσει» το πολιτικό θερμόμετρο στη σημερινή συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό, με τους Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα να διασταυρώνουν τα ξίφη τους, με φόντο την εμπλοκή με την τρόικα, τις νέες απαιτήσεις της που οδηγούν την κυβέρνηση σε επώδυνο συμβιβασμό και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το κλίμα εντός της ολομέλειας χαρακτηρίζεται τεταμένο καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης διατυπώνουν την άποψη ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση από την κοινωνία για να ψηφίζει τέτοιους προϋπολογισμούς λιτότητας.

Η συζήτηση αναμένεται να κλείσει αργά το βράδυ με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και του πρωθυπουργού, Α. Σαμαρά, καθώς και με την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Τα συνδικάτα καλούν σε συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα, στη Θεσσαλονίκη η ΕΔΟΘ, ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες πολιτικές οργανώσεις καλούν στις 17.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί στις 18.00 στην πλατεία Αριστοτέλους. Στην Αθήνα καλείται μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, έξω από το κοινοβούλιο.

Σχετικές ειδήσεις