ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετριοπαθής και δεξιός ο υποψήφιος ΠτΔ

Μετριοπαθής και δεξιός ο υποψήφιος ΠτΔ

Έντονη ονοματολογία γύρω από το πρόσωπο του υποψηφίου που αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα (09/12/2014) ο Αντώνης Σαμαράς.

Του Κώστα Τσιτούνα

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα. Και βεβαίως όλα τα φώτα είναι στραμμένα στο όνομα που θα προτείνουν Σαμαράς και Βενιζέλος για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Το όνομα του υποψηφίου αναμένεται να ανακοινωθεί με διάγγελμα από τον Πρωθυπουργό.

Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά που πρέπει να συγκεντρώνει ο υποψήφιος; Από χθες Δευτέρα 8/12/2014 στα δημοσιογραφικά γραφεία υπάρχει ένας οργασμός ονοματολογίας για το πρόσωπο του υποψηφίου. Σε πολλές περιπτώσεις ακούστηκαν και υπερβολές που ξεπερνούν ακόμη και τα όρια της φαντασίας.

Τα επικρατέστερα ονόματα είναι: ο Σταύρος Δήμας, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και η Μαριέττα Γιαννάκου. Βεβαίως ακούστηκαν και πολλά ονόματα αριστερών και κεντροαριστερών υποψηφίων μεταξύ των οποίων της Λούκας Κατσέλη και της Μαρίας Δαμανάκη.

Πλην όμως εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως τα ονόματα αυτά στερούνται σοβαρής πιθανότητας αφού το ζητούμενο δεν είναι να βρεθεί υποψήφιος που θα ικανοποιεί την αριστερά.

Στο «σαφάρι» των 180, ρόλο κλειδί έχει η ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών.

Με δεδομένη την έλλειψη συναίνεσης με την αντιπολίτευση, ο Αντώνης Σαμαράς αναζητά ένα πρόσωπο που θα μπορέσει να συγκεντρώσει στο μαντρί τους ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται από τον χώρο της Δεξιάς και όχι κάποιο πρόσωπο που θα ικανοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σαμαράς αναζητά υποψήφιο που θα μπορέσει να ψηφιστεί από τα ¾ της ομάδας των ανεξαρτήτων βουλευτών, από τους δύο πρώην βουλευτές της Χ.Α., από βουλευτές προερχόμενους από την ΔΗΜ.ΑΡ. και ενδεχομένως από ορισμένους εκ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Συνεπώς ο υποψήφιος πρέπει πρωτίστως να είναι Δεξιός και δευτερευόντως να είναι μετριοπαθής. Αυτά τα χαρακτηριστικά σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb.gr συγκεντρώνονται στο πρόσωπο του Σταύρου Δήμα αλλά και της Μαριέττας Γιαννάκου. Υψηλή βεβαίως δημοτικότητα διαθέτει και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, πλην όμως ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι μια ιδιότυπη περίπτωση. Όσοι τον γνωρίζουν, ξέρουν πολύ καλά ότι δεν θα διακινδύνευε να είναι υποψήφιος σε μια διαδικασία με τόσο υψηλό ρίσκο να μην συγκεντρωθούν τα... κουκιά. Συνεπώς το ενδεχόμενο της υποψηφιότητάς του πρέπει μάλλον να θεωρείται μικρό.

Έδαφος φαίνεται λοιπόν να κερδίζει η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα.

Ένα από τα ονόματα που κρατάει ο πρωθυπουργός ως κρυφό «άσο» ο Α. Σαμαράς είναι ο Ευ. Μεϊμαράκης. Αν και ο ίδιος δεν έχει εκφράσει την επιθυμία να εγκατασταθεί στο Προεδρικό Μέγαρο , πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη επιλογή θα... σαρώσει. Όπως επισημαίνουν, είναι το μοναδικό πρόσωπο από την Κεντροδεξιά που μπορεί να πετύχει την απόλυτη συσπείρωση.

Πολλά από τα ονόματα που ακούγονται, πέφτουν στο τραπέζι απλά για να... καούν.

Σχετικές ειδήσεις