ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Μπαλάφας: Από αυτές τις χώρες θα ζητήσουμε μείωση του χρέους

Γιάννης Μπαλάφας: Από αυτές τις χώρες θα ζητήσουμε μείωση του χρέους

Άλλο ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του προεκλογικού αγώνα για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου μίλησε για τη στρατηγική του κόμματος αναφορικά με το χρέος.

«Τα λεφτά, λοιπόν, ευτυχώς, μετά το '11 τα χρωστάμε σε κράτη ή σε διακρατικές συλλογικότητες, όπως το ΔΝΤ, τα χρωστάμε σε κρατικές τράπεζες. Θα πάμε λοιπόν και θα τους πούμε ότι το χρέος αυτό -όπως λέει και το ΔΝΤ και μια πλειάδα οικονομολόγων παγκοσμίου φήμης- δεν είναι βιώσιμο» δήλωσε, μεταξύ άλλων, στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας και εξήγησε ότι θα διαχωριστεί το χρέος που οφείλεται σε μικρές χώρες.

«Το κομμάτι που αφορά -που είναι λίγα χρήματα- στη Σλοβακία, τη Φιλανδία, δεν θα το πειράξουμε καθόλου» είπε και πρόσθεσε: «Τα πολλά τα χρωστάμε στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία, σε αυτούς θα ζητήσουμε, ναι θα ζητήσουμε, στη βάση της αλληλεγγύης της ευρωπαϊκής, στη βάση του αμοιβαίου συμφέροντος, έναν έντιμο συμβιβασμό». Κατέήξε: «Ξεκινώντας από τη δική μας πρόταση, είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε και τις προτάσεις των άλλων».

Σχετικές ειδήσεις