ΠΟΛΙΤΙΚΗ

FT- Ο Βαρουφάκης τετ α τετ με τον «ανένδοτο» Σόιμπλε

FT- Ο Βαρουφάκης τετ α τετ με τον «ανένδοτο» Σόιμπλε

Στην επικείμενη συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφέρονται οι Financial Times σε ρεπορτάζ τους, στο οποίο επισημαίνεται η σκληρή γραμμή που τηρεί το Βερολίνο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η νέα ελληνική κυβέρνηση, η οποία έχει την λαική εντολή να απορρίψει το «μισητό μνημόνιο» αναμένεται να βρεθεί σήμερα Πέμπτη 05/02/2015 «αντιμέτωπη» με τον αδιάλλακτο υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τους FT, η σημερινή συνάντηση Βαρουφάκη- Σόιμπλε είναι η κορύφωση ενός αγώνα δρόμου στον οποίο έχει επιδοθεί η ελληνική κυβέρνηση σε όλη την Ευρώπη, προκειμένου να εξασφαλίσει σχέδιο ελάφρυνσης του χρέους.

Η εφημερίδα αναφέρεται στις έως τώρα ευρωπαϊκές επαφές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και επικεντρώνεται στη σημερινή συνάντηση του Γιάννη Βαρουφάκη με τον Γερμανό ομόλογό του λέγοντας ότι ο κ. Σόιμπλε αναμένεται να είναι πολύ σκληρότερος. Όπως αναφέρει, η γερμανική πλευρά ζητάει προσήλωση στο υπάρχον πρόγραμμα, ενώ το Βερολίνο προσδοκά ότι με την «σκληρή γραμμή» θα υποχρεώσει την ελληνική κυβέρνηση να πάρει πίσω τις προεκλογικές της υποσχέσεις για ελάφρυνση της λιτότητας.

Σχετικές ειδήσεις