ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κυβέρνηση αποκαθιστά τις σχέσεις με τη Ρωσία που διέλυσε ο Σαμαράς

Η κυβέρνηση αποκαθιστά τις σχέσεις με τη Ρωσία που διέλυσε ο Σαμαράς

Η Ελλάδα αποκαθιστά τις σχέσεις της με τη Ρωσία οι οποίες διαλύθηκαν και εγκαταλήφθηκαν από τις μνημονιακές κυβερνήσεις και συγκεκριμένα, από τις επιλογές του Α. Σαμαρά- Σε πολύ θερμό κλίμα η συνάντηση Κοτζιά με Λαβροφ

Μόνον ως διπλωματικός θρίαμβος μπορεί να χαρακτηριστεί η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην Ρωσία. Ο Νίκος Κοτζιάς έτυχε θερμότατης υποδοχής, κάτι που έχει να συμβεί από τις ημέρες της διακυβέρνησης Κ. Καραμανλή.

Η ελληνική αποστολή εισέπραξε το «ΝΑΙ» σε συνεργασία των δύο χωρών απο τον Λαβρόφ.

Συνεργασία και οικονομική και στρατιωτική και ενεργειακή!

Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, ότι η Μόσχα θα εξετάσει το αίτημα της Ελλάδας για οικονομική βοήθεια, εάν αυτή ζητηθεί.

Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί τη Μόσχα για τους εορτασμούς της 70ης επετείου της Νίκης κατά του φασισμού.

"Κατά τη διάρκεια των εορτασμών της επετείου για την Ημέρα της Νίκης στη Μόσχα παραδοσιακά συμμετέχουν Έλληνες ηγέτες. Περιμένουμε ότι αυτό θα συμβεί και αυτή τη φορά και πως π πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα λάβει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις, στις 9 Μαΐου, στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας", είπε ο Λαβρόφ.