ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνάκης: Ούτε βήμα πίσω από τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις

Κορωνάκης: Ούτε βήμα πίσω από τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις

Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα επιτύχει μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία με τους εταίρους, εξέφρασε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, απόψε στην Πάτρα, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης.

«Η μάχη που δίνει η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες, μας αφορά όλους» τόνισε ο κ. Κορωνάκης και προσέθεσε: «Είδαμε για πρώτη φορά ότι υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης, που μέχρι τώρα δεν τα γνωρίζαμε. Ήδη, η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, έχει κάποια οφέλη».

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι εταίροι έχουν αναγνωρίσει πως η μνημονιακή πολιτική προκάλεσε ανθρωπιστική κρίση.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω από τις προγραμματικές δεσμεύσεις της και πως δεν πρόκειται να δεχθεί μέτρα λιτότητας, ενώ σχετικά με το κυβερνητικό έργο τόνισε πως υλοποιείται ήδη το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, αναφερόμενος στους νόμους που έχουν ήδη ψηφιστεί, αλλά και στα νομοσχέδια που προωθούνται προς ψήφιση από την Βουλή.

Στο πλαίσιο απάντησης για το θέμα των καταλήψεων, ο Τάσος Κορωνάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο διακριτό ρόλο κόμματος και κυβέρνησης, τονίζοντας ότι τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανεξάρτητα και θα είναι μέσα στην κοινωνία, με ακόμη πιο ενεργή συμμετοχή στα μαζικά κινήματα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την ομοιογένεια στο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τάσος Κορωνάκης υπογράμμισε ότι «δεν εκπλήσσεται κανείς από τις διαφορετικές φωνές εντός του ΣΥΡΙΖΑ» και προσέθεσε: «Δεν σας είχαμε μάθει στην ομοιογένεια. Ξέρατε ότι υπάρχουν πολλές και διαφορετικές φωνές κι έχουμε μία δημοκρατική και πλουραλιστική δημοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι δημιουργήθηκε κι έτσι θα συνεχίσει να είναι».

Όσον αφορά στην σημερινή επίσκεψη στην Πάτρα, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είπε θέλει να ενημερώσει τα τοπικά στελέχη του κόμματος για την πορεία των διαπραγματεύσεων, αλλά και να υπάρξει διάλογος, για τη μέχρι τώρα πορεία του κόμματος.

Σχετικές ειδήσεις