ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φλαμπουράρης: Δεν θα διστάσουμε να καταφύγουμε στη λαϊκή ετυμηγορία

Φλαμπουράρης: Δεν θα διστάσουμε να καταφύγουμε στη λαϊκή ετυμηγορία

Ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος άφησε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, εφόσον όμως τα πράγματα δεν προχωρήσουν κατά το σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Ο κ. Φλαμπουράρης, μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση θα δώσει τη μάχη για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, ικανή να οδηγήσει σε μια πραγματικά αναπτυξιακή πολιτική. Αν όμως, τα πράγματα δεν προχωρήσουν όπως τα σχεδιάζουμε, δεν θα διστάσουμε να καταφύγουμε στη λαϊκή ετυμηγορία με δημοψήφισμα».

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο στις πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησης και στις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης: «Είμαστε υπερήφανοι για το έργο της κυβέρνησης» είπε και πρόσθεσε: «Έχουμε κάνει πράγματα που οδηγούν σε αισθητή βελτίωση της καθημερινότητας για πολλά κοινωνικά στρώματα».

Αναφέρθηκε δε στο νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που- όπως είπε- θα διασφαλίσει τροφή, στέγη και ηλεκτρικό ρεύμα σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες.

Υπογράμμισε επίσης ότι διασφαλίζεται πλέον η απρόσκοπτη πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανασφάλιστους, ενώ επισήμανε ότι με τις ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν πρόσφατα από τη Βουλή θα διευκολυνθούν πολλοί πολίτες που χρωστούν σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την κατάργηση της διαθεσιμότητας και την επιστροφή 4.000 υπαλλήλων στην εργασία τους, αλλά και στο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ. «Ανοίγουμε τη νέα ΕΡΤ σβήνοντας μια μαύρη σελίδα για τη δημοκρατία και τον πολιτισμό στη χώρα μας», είπε ο υπουργός Επικρατείας.

Αναφερόμενος στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δίνει έμφαση στην επανεκκίνηση της οικονομίας και στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. «Στην κατεύθυνση αυτή δίνουμε έναν σκληρό αγώνα για να οδηγηθούμε σε αμοιβαία επωφελή συμφωνία που θα μας επιτρέπει να εφαρμόσουμε μια πραγματικά αναπτυξιακή πολιτική, αντί για την υφεσιακή πολιτική των μνημονίων της σκληρής λιτότητας» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις