ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Τετάρτη ανακοινώνονται τα πρώτα συμπεράσματα της Επιτροπής για το χρέος

Την Τετάρτη ανακοινώνονται τα πρώτα συμπεράσματα της Επιτροπής για το χρέος

Την Τετάρτη 17 Ιουνίου και την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015, θα ανακοινωθούν τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, η οποία διενεργεί λογιστικό έλεγχο του χρέους εξετάζοντας τη νομιμότητά του.

Οι εργασίες της Επιτροπής θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 και ώρα 10:30πμ, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, με χαιρετισμούς εκ μέρους των παριστάμενων πολιτειακών παραγόντων και προσκεκλημένων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και ομιλίες της Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Επιστημονικού Συντονιστή της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, Dr. Eric Toussaint και της Υπεύθυνης για τις σχέσεις της Επιτροπής με το Ευρωκοινοβούλιο και τα Κοινοβούλια ξένων χωρών, Σοφίας Σακοράφα, στη διάρκεια των οποίων θα παρουσιαστεί μία σύνοψη των προκαταρκτικών συμπερασμάτων. Θα ακολουθήσει αναλυτική παρουσίαση των συμπερασμάτων, ανά κεφάλαιο, από μέλη της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

Την εναρκτήρια συνεδρίαση θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος και θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας.

Οι εργασίες θα συνεχισθούν την Πέμπτη στις 10:30 πμ και θα ολοκληρωθούν με συνέντευξη Τύπου, που θα πραγματοποιηθεί στο εντευκτήριο της Βουλής στις 16:00, στη τη διάρκεια της οποίας θα διανεμηθεί και η προκαταρκτική έκθεση της Επιτροπής

Οι εργασίες της Επιτροπής θα είναι ανοικτές στους εκπροσώπους του Τύπου και των ΜΜΕ, ενώ για τους ανταποκριτές ξένου Τύπου θα υπάρχει διερμηνεία.

Σχετικές ειδήσεις