ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουίκ: Ο Τσίπρας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια

Κουίκ: Ο Τσίπρας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια

Την ανάγκη να βρεθεί μια «έντιμη συμφωνία» με τους δανειστές υπογράμμισε από τη Λαμία ο υπουργός Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ.

«Η ελληνική Κυβέρνηση είναι πανέτοιμη, με επικαιροποιημένες προτάσεις, βασισμένες στο πλαίσιο των 47 σελίδων που έχουμε ήδη καταθέσει στους θεσμούς, να συμβάλλει στην επίλυση των εμπλοκών στις διαπραγματεύσεις και να οριστικοποιήσουμε μία έντιμη λύση», επεσήμανε, μετά τη συνάντησή του στη Λαμία με τον Δήμαρχο της πόλης Νίκο Σταυρoγιάννη.

«Κανένας δεν θα μπορέσει να έχει το επιχείρημα, ότι προσωπικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αλλά και εμείς όλοι που τον στηρίζουμε, φυσικά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, δεν κατέβαλε εμπράκτως κάθε δυνατή προσπάθεια, για να βρεθεί η επιθυμητή λύση μέσα στην Ευρωζώνη, μέσα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, ανεξάρτητα με το αν υπάρχουν κάποιοι, από την άλλη πλευρά, που μοιάζει να μην θέλουν λύση, οπότε θα είναι και υπόλογοι απέναντι στην ιστορία για τις φοβερές συνέπειες που θα υποστεί η ίδια η Ευρώπη» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν εννοεί τον κ. Σόιμπλε, ο κ. Κουίκ αφού πρώτα διευκρίνισε ότι δεν θα παρασυρθεί στην λογική της ονοματολογίας, εν συνεχεία επεσήμανε ότι όλους αυτούς τους μήνες των διαπραγματεύσεων, «φθάνουμε στην πηγή να πιούμε νερό και παρεμβάλλεται ένα τρίτο χέρι και λέει όχι».

«Ακόμα και τώρα που μιλάμε, ενώ είμαι βέβαιος ότι από τη Δευτέρα το βράδυ θα μπούμε σε πορεία συμφωνίας, ενώ έχουμε συζητήσει με διεξοδικό τρόπο τις εκατέρωθεν προτάσεις και λύσεις, ενώ είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τα χέρια, φοβάμαι, μήπως πάλι κάποιος από τους Θεσμούς βάλει στο τραπέζι ένα επιπλέον καινούργιο στοιχείο δημιουργώντας νέα προβλήματα» συμπλήρωσε.

Ο κ. Κουίκ κάλεσε επίσης τους «εδώ Δούρειος Ίππους» να σταματήσουν το «παιχνίδι» τους, λέγοντας: «Τους επισημαίνω με τον πιο απλό τρόπο, ότι εμείς είμαστε αυτοί που θέλουμε να μείνουμε στην Ευρώπη και ότι το δικό τους σύνθημα “Μένουμε Ευρώπη”, που το διανθίζουν με σφυρίχτρες, είναι υποκριτικό και κίβδηλο».
Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι σαφώς αναφέρεται στον κ. Σαμαρά, «αυτόν και την παρέα του, που κατάντησαν μόρφωμα το Κόμμα, που παρέδωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και που το υπηρέτησαν με συνέπεια όλοι οι επόμενοι αρχηγοί του».

Είπε ότι με τον διαπραγματευτικό αγώνα που δίνει η κυβέρνηση, εκφράζει την βούλησή της «να μείνουμε σε μια Ευρώπη των λαών εθνών και αλληλεγγύης, στην οποία είχε εντάξει την Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».

«Ο κ. Σαμαράς μαζί με τους φίλους του Σημίτη, Βενιζέλο και Παπανδρέου, οδήγησε με τα χέρια κάτω την πατρίδα μας σε μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων, με τους τραπεζίτες και το διευθυντήριο των Βρυξελλών να κάνει τα δικά του διευρωπαϊκά κουμάντα, να συμπιέζει τις χώρες του Νότου, και να έχει καταστήσει την Ελλάδα μας το πειραματόζωο της δυστυχίας και της ανέχειας» είπε ο κ. Κουίκ.

Σε ότι αφορά την επέτειο της Υπάτης στην οποία εκπροσώπησε την Κυβέρνηση, ο κ. Κουίκ είπε ότι «με έναν άγριο, βάρβαρο, ανεξήγητο και ανείπωτο τρόπο, πριν 71 χρόνια εκτελέστηκαν στην Υπάτη 27 αθώοι Έλληνες και κάηκαν από τις δυνάμεις Κατοχής 375 σπίτια από τα 400 του χωριού». «Πραγματικό Ολοκαύτωμα που καθιστά την Υπάτη μαρτυρικό χωριό», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς, τέλος για την συνάντησή του με τον Δήμαρχο Λαμιέων, είπε ότι παρευρέθηκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, και ο κ. Κουίκ θα κωδικοποιήσει τα σημαντικά προς επίλυση τοπικά θέματα και θα τα προωθήσει στους αρμόδιους υπουργούς.

Σχετικές ειδήσεις