ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βέμπερ: Σημείο εκκίνηση η πρόταση της Ελλάδας

Βέμπερ: Σημείο εκκίνηση η πρόταση της Ελλάδας

Ένα σημείο εκκίνησης, για περαιτέρω διαβουλεύσεις, αποτελούν απλά οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του από τις Βρυξέλλες ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Είναι η πρώτη φορά, μετά από μήνες σύγχυσης και χάσιμο χρόνου, που η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε επιτέλους προτάσεις. Αλλά οι ελληνικές προτάσεις δεν θα πρέπει να υπερεκτιμηθούν. Πρόκειται μόνο για ένα σημείο εκκίνησης για περαιτέρω συζητήσεις. Η ελληνική κυβέρνηση, λόγω της στάσης της κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, απώλεσε την εμπιστοσύνη πολλών εταίρων της, την οποία πρέπει να ξανακερδίσει», τονίζει στο γνωστό αυστηρό ύφος του ο Βέμπερ, σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – δανειστών, για να καταλήξει:

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να δείξει την προθυμία του να εφαρμόσει σε βάθος μεταρρυθμίσεις στη χώρα. Θα πρέπει επίσης να διευκρινίσει πώς σκοπεύει να πείσει την ελληνική Βουλή να εγκρίνει τα συμφωνηθέντα μέτρα, σε περίπτωση επίτευξη συμφωνίας. Αλληλεγγύη μπορεί να υπάρξει μόνο εφόσον η ελληνική κυβέρνηση αναλάβει τη δική της ευθύνη»