ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρατούλης: Η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει στις θρασύτατες απαιτήσεις των θεσμών

Στρατούλης: Η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει στις θρασύτατες απαιτήσεις των θεσμών

«Θρασύτατες» χαρακτήρισε τις προτάσεις των δανειστών προς την ελληνική κυβέρνηση, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές, ούτε μία στο εκατομμύριο.

Αφορμή ήταν η συζήτηση του μίνι ασφαλιστικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και οι κατηγορίες του πρώην υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, περί πλήρους αποτυχίας της σημερινής κυβέρνησης στο να διαπραγματευτεί για να πετύχει μία καλή συμφωνία για τη χώρα, που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κ. Στρατούλη.

«Δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο η κυβέρνηση να υποκύψει στις θρασύτητες απαιτήσεις των θεσμών. Θα περίμενα από τη ΝΔ να καταδικάσει το απαράδεκτο κείμενο που ζητά τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων. Τα όνειρα που έχει η ΝΔ, τα συστημικά ΜΜΕ και τα μεγάλα συμφέροντα σε Ελλάδα και Ευρώπη, ότι ο λαός, η κυβέρνηση και η Αριστερά θα υποταχθούν στις θρασύτητες απαιτήσεις του κατεστημένου, θα σας γίνουν όνειρα θερινής νυκτός και πολιτικοί εφιάλτες. Τελεία και παύλα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης.

Ο κ. Βρούτσης αντέτεινε ότι δεν μπορεί να υπάρχει ένα μνημόνιο οκτώ δισ. το οποίο συζητά η σημερινή κυβέρνηση και να κατηγορεί τη ΝΔ για το τι έγινε στο παρελθόν.

Σχετικές ειδήσεις