ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοί είναι οι Αληθινοί Φινλανδοί που μας θέλουν εκτός Ευρώπης και ναι, είναι φασίστες

Αυτοί είναι οι Αληθινοί Φινλανδοί που μας θέλουν εκτός Ευρώπης και ναι, είναι φασίστες

«Δεν αποτελούμε κίνδυνο για κανέναν», είχε υποστηρίξει o 52χρονος Τίμο Σόινι, υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Φινλανδίας και ηγέτης των Αληθινών Φινλανδών στη Deutsche Welle. Ποιοι είναι οι True Finns (Αληθινοί Φινλανδοί) το κόμμα που ουσιαστικά μπλόκαρε τη διαδικασία του χθεσινού Eurogroup;

«Δεν είμαστε εξτρεμιστές, αλλά συντηρητικοί. Είμαστε κόμμα που πρεσβεύει συντηρητικές αξίες» έχει υποστηρίξει ο άνθρωπος το κόμμα του οποίου απείλησε να ρίξει την Φινλανδική κυβέρνηση σε περίπτωση που δοθεί τρίτο πακέτο διάσωσης στην Ελλάδα.
Στη σελίδα http://truefinns.tumblr.com/ αποκαλύπτεται ποιοι είναι πραγματικά οι Αληθινοί Φινλανδοί που ζητούν την κεφαλή των Ελλήνων επί πίνακι.

Στη σελίδα υπάρχουν δηλώσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια από ηγετικά στελέχη των True Finns και σοκάρουν για το μένος τους.

Δύο χρόνια πριν ο Jussi Halla-aho σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα είχε γράψει:
«Αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή να γίνει στην Ελλάδα είναι μια στρατιωτική χούντα. Χωρίς να υπάρχει λαϊκή εντολή να χρησιμοποιήσει τα τανκ εναντίον των διαδηλωτών».

Η απέχθεια των Αληθινών Φινλανδών στα δημοκρατικά ιδεώδη είναι καταφανής. Σε άλλη περίπτωση ο Halla-aho κατακεραυνώνει τον ανθρωπισμό: «Γιατί αφήνουν οι ψηφοφόροι να συμβαίνουν όλα αυτά; Είναι γιατί οι Δυτικοί θέλουν να είναι "καλοί" άνθρωποι και να πιστεύουν και ότι ο συνάνθρωπος είναι εξίσου καλός. Είναι επειδή έχουν ανθρώπινες αξίες».

Σημειωτέον, η συγκεκριμένη ατάκα έχει εμπνεύσει τον Αντερς Μπρεήβικ το μακελάρη της Νορβηγίας ο οποίος την έχει απαγγείλει στο "μανιφέστο" του.

Σε άλλη περίπτωση έτερο μέλος των Αληθινών Φινλανδών η Liisa Sirainen έχει αναφερθεί στην τότε πρόεδρο της χώρας Tarja Halonen και το σύζυγό της Pentti Arajärvi λέγοντας: «Δε μπορώ να καταλάβω τον κόσμο που ψήφισε αυτήν την σκύλα. Δεν έχει κάνει τίποτα άλλο από το να μετατρέψει το προεδρικό μέγαρο σε μπορντέλο για να πηδάει ο άνδρας της αρσενικές πόρνες». Αυτό τώρα θεωρείται δημοκρατική αντιπολίτευση για τους Αληθινούς Φινλανδούς.

Για τον πρώην πρωθυπουργό Katainen, ο Esko Kontio είχε πει ότι «αυτός και η ομάδα του θα πρέπει να στηθούν μπροστά από το εκτελεστικό απόσπασμα ή να τους ρίξουμε στα χέρια ενός εξαγριωμένου όχλου, χωρίς κανένα μέτρο ασφάλειας».
Το internet είναι γεμάτο από sites με αναφορές στις δηλώσεις του κόμματος και των στελεχών του. «Ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί ειρήνη είναι 1. να έχουμε πολλά όπλα, 2. να έχουμε όπλα μεγάλης ακρίβειας και καταστροφικής δυνατότητας» είναι μια εξ αυτών.

Σχετικές ειδήσεις