ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη Τσίπρα: «Εκβιασμένη» ενότητα δεν υπάρχει πουθενά!

Συνέντευξη Τσίπρα: «Εκβιασμένη» ενότητα δεν υπάρχει πουθενά!

Σαφείς αιχμές για την αριστερή πλατφόρμα άφησε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του λέγοντας ότι δεν μπορεί κάποιοι να θρέφουν δάφνες ιδεολογικής καθαρότητας

«Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει πρόβλημα της χώρας». Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος πρόσθεσε ότι ο καθένας έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρει!

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κυβερνητικό κόμμα και οφείλει τηρώντας το καταστατικό του να πάρει δημοκρατικά αποφάσεις. Υπάρχει το ζήτημα της βίαιης ωρίμανσης, δηλαδή από ένα κόμμα του 4% έγινε αυτό που στηρίζουν τις ελπίδες τους 3 εκατ. πολίτες, η συζήτηση για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αντιστοιχηθεί με τις προσδοκίες των ανθρώπων που τον στηρίζουν έπρεπε να το βλέπαμε νωρίτερα, θα γίνει τώρα. Δεν υπάρχει στο μυαλό κανενός αυτή η σκέψη να ενταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη σοσιαλαδημοκρατία, που βρίσκεται σε ένα στρατηγικό αδιέξοδο. Υπάρχει ένα θέμα ουσίας: πριν από 2 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε το ιδρυτικό συνέδριο, πρέπει να παραδεχθούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε ενιαίο κόμμα, ήταν μία προσπάθεια έντιμη όμως δεν εγινε ενιαίο κόμμα από κόμμα συνιστωσών», υπογράμμισε για τα εσωτερικά του κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε «Δεν γίνεται ένα κυβερνητικό κόμμα να λειτουργεί με παράλληλα κέντρα εξουσίας και να είναι αποτελεσματικό, δεν μπορεί να υπάρχει α λα καρτ κυβερνητική πλειοψηφία, όταν πάρεις μια απόφαση να κυβερνήσεις τον τόπο πρέπει να το κάνει άρα οι συλλογικές αποφάσεις να τηρούνται από όλους τους βουλευτές αλλιώς θα πρέπει να παραδίδουν τις έδρες τους με βάση τον κανονισμό λειτουργίας της ΚΟ».

Για άλλη μια φορά τόνισε ότι δεν είναι υπέρμαχος της σύγκρουσης λέγοντας: «Εδώ υπάρχει μια διαφορά στρατηγικής, την άλλη άποψη τη σέβομαι γι αυτό δεν ζήτησα να υπάρξουν κυρώσεις στην ΚΟ και ζητώ να πάμε σε μια συντεταγμένη διαδικάσια ώστε το κόμμα να πάρει αποφάσεις... Εγώ θα περίμενα να πούνε ότι: έχουμε μία διαφορετική εκτίμηση όμως η στοιχειώδης στάση αλληλεγγύης θα έλεγε: θα στηρίξουμε τον πρωθυπουργό και θα ψηφίσουμε και μετά θα ζητήσουμε τον επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής μέσα από συλλογικές διαδικασίες».

Επέμεινε στην άποψη του για συνέδριο το Σεπτέμβριο

Ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε στην άποψή του να γίνει τακτικό Συνέδριο, προφανώς για να αλλάξει η σύνθεση του οργάνου και είπε χαρακτηριστικά:

«Οι λύσεις αυτές δεν πρέπει να δοθούν σε μια διαδικασία άρπα κόλλα, αλλά συγκροτημένη, να πάει σύντομα, αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, αρχές Σεπτέμβρη να ξεκινήσουν να εκλεγούν οι σύνεδροι για να αποφασίσουν ποια θα είναι η στρατηγική, το νέο πρόγραμμα. Πρέπει να ασφαλίσουμε τη βόμβα που είναι απασφαλισμένη και σου λένε, όχι να σκάσει η βόμβα, αυτό είναι έξω από το αξιακό μου σύστημα».

Σχετικές ειδήσεις