ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία: Είμαστε Έλληνες, δουλευταράδες και θα τα καταφέρουμε. Αρκεί να το θέλουν...

Συμφωνία: Είμαστε Έλληνες, δουλευταράδες και θα τα καταφέρουμε. Αρκεί να το θέλουν...

Καταρρέουν οι «λάσπες» του ΓΑΠ που αποκαλούσε τους Έλληνες τεμπέληδες... Ζούμε σε μια χώρα που θεωρητικά μέχρι στιγμής, καθώς μένει αυτό να αποδειχθεί σε λίγα χρόνια στην πράξη, διαθέτει έναν πραγματικό θησαυρό στο υπέδαφός της, ικανό να της προσφέρει λύσεις και αυτονομία σε βάθος χρόνου, μακριά από κάθε είδους μνημονιακή υποχρέωση - Αυτοί που μας κυβερνούν πρέπει να αποφασίσουν: με εμάς ή με τους δανειστές;

Ζούμε σε μια χώρα που από το 2013, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της μελέτης του ΟΟΣΑ, οι Έλληνες είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι Ευρωπαίοι πολίτες και μάλιστα κατέχουμε την τρίτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, μετά τους Μεξικανούς που βρίσκονται στην πρώτη και τους Νοτιοκορεάτες που βρίσκονται στη δεύτερη.

Δουλεύουμε 2037 ώρες το χρόνο... Και όμως, μας κουνούν το δάκτυλο και μας έχουν κάνει... υποτακτικούς, οι Γερμανοί και οι Ολλανδοί, που κατέχουν τις δύο τελευταίες θέσεις στο μακρύ κατάλογο, δουλεύοντας σε ετήσια βάση, 1388 ώρες οι Γερμανοί και μόλις 1380 ώρες οι Ολλανδοί.

Εδώ, ασφαλώς και πρέπει να θυμηθούμε πως ο πιο αποτυχημένος Έλληνας πολίτης και πολιτικός, ο Γιώργος Παπανδρέου, μας... διαφήμιζε στους ξένους ηγέτες, ως ένα λαό τεμπέληδων, θέλοντας να βάλει και αυτός τα δικά του λιθάρια στον πύργο της «λάσπης» που έπρεπε να χτιστεί, ώστε να μας φορέσουν το μνημόνιο του αίσχους και της εσχάτης προδοσίας...

Δεν πρέπει ποτέ, για την ακρίβεια, να ξεχάσουμε ποιοι είναι αυτοί που μας οδήγησαν στην εθνική ταπείνωση, τον εθνικό εξευτελισμό και το εθνικό ξεπούλημα, ακριβώς γι' αυτό το λόγο...

Διότι γνώριζαν...
Γνώριζαν τι είναι και τι μπορούν να κάνουν οι Έλληνες αν τους αφήσεις να δουλέψουν για τη σωτηρία της πατρίδας τους...

Γνώριζαν και εξακολουθούν να γνωρίζουν ακόμη και σήμερα που οι πολιτικοί, οι δοσίλογοι συνεργάτες τους στον επιχειρηματικό κόσμο και οι... λάντζες όλων των ειδών των Γερμανών και των συμφερόντων που εκπροσωπούν, λέγοντας μόνο «ναι σε όλα», έχουν ισοπεδώσει τα πάντα σε αυτό τον τόπο, πως εμείς θα τα καταφέρουμε...

Ναι, θα τα καταφέρουμε. Θα σώσουμε την πατρίδα, θα ορθοποδήσουμε την Ελλάδα μας, αλλά θα το κάνουμε... χωρίς αυτούς.

Θα το κάνουμε χωρίς εκείνους που ακόμα και σήμερα δεν μας έχουν πει κουβέντα για ένα έργο που θα στηρίζεται στα δικά μας χέρια, τα ελληνικά χέρια και τις δουλειές των Ελλήνων.

Θα το κάνουμε χωρίς εκείνους που σπεύδουν, άκουσον - άκουσον, να ρίξουν στο βαρέλι του αέναου χρέους, τα μελλοντικά έσοδα από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στον υποθαλλάσιο χώρο της χώρας μας, ακριβώς γιατί αυτός ήταν ο πρώτος και αυτός θα είναι και ο τελευταίος στόχος των δανειστών, ώστε να διαγράψουν οριστικά και αμετάκλητα κάθε ελπίδα σωτηρίας, πραγματικής σωτηρίας, για τον ελληνικό λαό.

Ο Έλληνας τη δουλειά δεν τη φοβήθηκε ποτέ και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι οι λαοί της γης, αφού παντού έχουν απλωθεί συμπατριώτες μας, δουλεύοντας σαν «σκυλιά» για την καθημερινή τους επιβίωση.

Η Ελλάδα -δυστυχώς- τα τελευταία πολλά χρόνια, είναι αυτή που με τους πολιτικούς που -επίσης δυστυχώς- βρέθηκαν να διαχειρίζονται το μέλλον της, φοβήθηκε και φοβάται να προσφέρει δουλειά στους πολίτες της.

Ολα αυτά, όμως, μπορούμε και πρέπει να τα αλλάξουμε. Μπορούμε να διαμορφώσουμε και στο εσωτερικό της χώρας, αυτό που διαπιστώνουν συχνά - πυκνά οι πολίτες όλου του κόσμου, όποτε τα διεθνή ΜΜΕ, όπως πρόσφατα το Bloomberg, αφιερώνουν ουκ ολίγες σελίδες και αφιερώματα, στην εργατικότητα και όχι την τεμπελιά των Ελλήνων.

Γιατί τα στοιχεία, αποδεικνύουν την εργατικότητά μας. Και αυτό είναι το στοιχείο που πρέπει να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο, αλλά με έναν βασικό κανόνα.

Αυτοί που κυβερνούν, πρώτοι να αντιληφθούν ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, αρκεί να θέλουμε να τα καταφέρουμε. Αρκεί, εκείνοι πρώτοι να θέλουν να τα καταφέρουμε. Γιατί, δυστυχώς, τα πέντε τελευταία χρόνια βιώνουμε άπαντες ένα μνημονιακό θέατρο παραλογισμού και όχι μόνο, που μόνο ένας ΓΑΠ, ένας Σαμαράς και ένας Βενιζέλος θα μπορούσαν να γράψουν το σενάρια της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας.

Και μένει, για λίγο καιρό ακόμα, να διαπιστωθεί, αν ο Αλέξης Τσίπρας θα έρθει ως... κασκαντέρ να κλέψει την παράσταση και να κατεβάσει τα ρολά της Ελλάδας και του ξεπουλήματός της στους ξένους, ποντάροντας στην εργατικότητα των Ελλήνων και δουλεύοντας γι' αυτή με πρόγραμμα ανάπτυξης που θα στηρίζεται στα δικά μας χέρια και όχι στα δανεικά της Μέρκελ, ή θα προσθέσει απλά το όνομά του στο μακρύ κατάλογο των αποτυχημένων σεναριογράφων που -δυστυχώς- είχαμε την ατυχία να διακυβερνήσουν την πατρίδα μας...

Σχετικές ειδήσεις