ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 - Τσίπρας: Συμβιβαστήκαμε, αλλά δεν είμαστε οι συμβιβασμένοι (video)

Εκλογές 2015 - Τσίπρας: Συμβιβαστήκαμε, αλλά δεν είμαστε οι συμβιβασμένοι (video)

Σύνθημα νίκης και αυτοδυναμίας από την Κρήτη, όπου έκλεισε την τελευταία προεκλογική εκστρατεία του, έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως «κάναμε έναν συμβιβασμό, αλλά δεν είμαστε εμείς οι συμβιβασμένοι», ενώ δεν παρέλειψε να δηλώσει περήφανος που τους τελευταίους μήνες έδωσε μια σκληρή μάχη, υποστηρίζοντας το δίκιο του ελληνικού λαού.

«Δεν θα λυγίσουμε. Αυτός ο τόπος θα ξεπεράσει τις δυσκολίες του», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από την πλατεία Αρμί των Ανωγείων, έναν τόπο, όπου όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, μετά από τρία ολοκαυτώματα με τη βοήθεια, τη δύναμη, το μόχθο και την ελπίδα, οι άνθρωποι ξαναζωντάνεψαν τη γη τους, καθιστώντας παράλληλα σαφές πως η κυβέρνησή του έδωσε μία άνιση μάχη, αλλά στάθηκε όρθια.

«Αυτό θέλουμε κι εμείς να μπορέσουμε να βγούμε από τις δύσκολες μέρες της κρίσης και όλοι μαζί να αγωνισθούμε για μία Ελλάδα, χωρίς συμφέροντα, χωρίς διαπλοκή, για μια Ελλάδα, χωρίς μνημόνιο και με εταίρους που θα μας σέβονται για τις προσπάθειές μας», τόνισε αρχικά ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας:

«Καταφέραμε να ανοίξουμε ένα σημαντικό ρήγμα. Βρεθήκαμε απέναντι από ασύμμετρα μεγαλύτερες δυνάμεις από τις δικές μας. Πιστέψαμε στο δίκιο μας και στο τέλος όταν βρεθήκαμε αντιμέτωποι - και με το πιστόλι στον κρόταφο - με μία μεγάλη απειλή, την τελευταία στιγμή έπρεπε να αποφασίσουμε την πορεία αυτής της χώρας και πήραμε τη σκληρή απόφαση της συμφωνίας προς το παρόν, που όμως δεν οδηγεί την Ελλάδα στον γκρεμό και την καταστροφή.

Κάναμε την επιλογή να μην πέσουμε στην παγίδα που μας είχαν στήσει. Κάναμε την επιλογή να σταθούμε όρθιοι, κάναμε έναν συμβιβασμό, δεν λυγίσαμε, δεν συμβιβαστήκαμε, μείναμε όρθιοι, κάναμε έναν συμβιβασμό αλλά δεν είμαστε εμείς οι συμβιβασμένοι. Αγωνιστήκαμε και παλέψαμε τόσο που φοβήθηκαν για όλα όσα είμαστε ικανοί».

Αφού υποστήριξε, δε, πως «Είμαστε περήφανοι που δώσαμε αυτή την μάχη, βγήκαμε μπροστά υποστηρίζοντας το δίκιο του ελληνικού λαού», κάνοντας επίσης λόγο για έτοιμο σχέδιο αριστερής παρένθεσης, ο κ. Τσίπρας διευκρίνισε πως έκανε μια δύσκολη επιλογή προκειμένου να μην οδηγηθεί ο τόπος σε μια μαζική καταστροφή.

«Θέλαμε το λαό μας όρθιο να συνεχίσει να παλεύει και να διεκδικεί το δίκιο του. Είμαστε περήφανοι που δώσαμε αυτή τη μάχη. Θα ξαναγυρίσουμε στο Μαξίμου για να μείνουμε για πολλά χρόνια και όλοι μαζί να φτιάξουμε ένα οργανωμένο κράτος με δομή, υπηρεσίες, ένα κράτος που θα βοηθήσει όλους εκείνους που προσπαθούν τίμια», είπε και συμπλήρωσε:

«Προτεραιότητά μας, ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος που αν δεν υπήρχαν οι εξελίξεις αυτές έχουμε έτοιμο νομοσχέδιο το οποίο θα καταθέταμε το επόμενο διάστημα. Νομοσχέδιο που βοηθάει τους αγρότες και κτηνοτρόφους όχι να είναι επαίτες, αλλά να επιβραβεύονται και να αμείβονται για τον μόχθο τους με μια πολιτεία αρωγό στις προσπάθειές τους».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ακόμα ότι τα Χανιά ήταν ο τελευταίος του σταθμός την προηγούμενη προεκλογική περίοδο γι' αυτό και, όπως τόνισε, ξαναπιάνει το «νήμα» από την Κρήτη.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τον κ. Τσίπρα, από τότε υπήρχε σχέδιο προκειμένου να εγκλωβίσουν την κυβέρνηση και τη χώρα.

«Έβλεπαν ότι το πάθος ενός λαού για να σταματήσει η υποτέλεια δεν μπορούσε να συγκρατηθεί και έφτιαξαν την αριστερής παρένθεση», είπε, προσθέτοντας πως από τον Φεβρουάριο σχεδίαζαν να κλείσουν τις τράπεζες και γι' αυτό «επέσπευσαν τις εκλογές κατά ένα τρίμηνο».

«Δεν ζητήσαμε εμείς τις εκλογές για να ξεφύγουμε. Θέλουμε την σύμφωνη γνώμη των πολιτών, του λαού για όλες τις προσπάθειες που ξεκινήσαμε και θέλουμε να ολοκληρώσουμε, ώστε να οικοδομήσουμε μια νέα Ελλάδα, χωρίς τον φόβο των μνημονίων», σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας, δεν παρέλειψε καταλήγοντας να υποσχεθεί πως θα πολεμήσει όχι για τις γερμανικές αποζημιώσεις, αλλά για τις γερμανικές οφειλές.

Γιατί οφειλές είναι, όπως χαρακτηριστικά είπε από πλευράς της Γερμανίας προς μία χώρα που υπέστη τη βαρβαρότητα και τις συνέπειες της Κατοχής.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει απόψε σε ξενώνα στα Ανώγεια και το πρωί της Τετάρτης θα αναχώρησε για το Ηράκλειο.

Μετά την ομιλία του και τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Ανωγείων Μανόλη Καλλέργη, ο οποίος είναι από τα παλαιότερα στελέχη του κόμματος, στο δημαρχείο του ιστορικού χωριού του ορεινού Μυλοπόταμου, έχει προγραμματισθεί δείπνο για τον πρώην πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του που τον συνοδεύουν στη διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη.

Σχετικές ειδήσεις