ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 - Αυλαία της προεκλογικής περιόδου, ανοιχτή η αναμέτρηση της Κυριακής

Εκλογές 2015 - Αυλαία της προεκλογικής περιόδου, ανοιχτή η αναμέτρηση της Κυριακής

Με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα έπεσε την Παρασκευή (18/09/2015) η αυλαία της προεκλογικής περιόδου.

Όλα πλέον είναι έτοιμα για την κάλπη της Κυριακής (20/09/2015), σε μία αναμέτρηση που, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, είναι από τις πλέον αβέβαιες και ανοικτές των τελευταίων ετών.

Ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλαν από το Σύνταγμα τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και οι πολίτες που κατέκλυσαν τους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

Χιλιάδες πολιτών έδωσαν το «παρών» στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στέλνοντας σαφές μήνυμα νίκης στις εκλογές της Κυριακής.

«Η σημερινή μας συγκέντρωση μου θυμίζει τη μεγάλη συγκέντρωση για το ΟΧΙ του λαού μας στις 5 του Ιούλη», είπε στην έναρξη της ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας από το λαό να δώσει την τρίτη και οριστική εντολή «για να συνεχίσουμε αυτή τη φορά για μια ολόκληρη τετραετία την προσπάθεια για να αλλάξουμε την Ελλάδα».

«Λογαριάζουν και σχεδιάζουν χωρίς να υπολογίζουν τη λαϊκή κυριαρχία. Κάποιοι νόμιζαν ότι έτσι εύκολα θα ξεμπέρδεψαν με το ΣΥΡΙΖΑ. Σχεδίαζαν να μας ανατρέψουν με την πιστωτική ασφυξία, διαψεύστηκαν. Τώρα ελπίζουν να μας εγκλωβίσουν ποντάροντας ότι δεν θα έχουμε κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη βουλή. Για άλλη μια φορά θα διαψευστούν», είπε ο πρώην πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως «ο πόθος του λαού για το δίκαιο δεν μπορεί να γίνει και δεν θα γίνει μια μικρή παρένθεση στο φαύλο κύκλο των κυβερνήσεων που μας έριξαν στα βράχια όλα αυτά τα χρόνια».

Ο Αλέξης Τσίπρας στάθηκε για μια κόμη φορά στη σκληρή διαπραγμάτευση των προηγούμενων μηνών με τους δανειστές. «Με την ίδια αποφασιστικότητα και ορμή που σταθήκαμε όρθιοι τους έξι σκληρούς μήνες της διαπραγμάτευσης, θα σταθούμε όρθιοι και τώρα, συνεχίζοντας τον αγώνα για μια Ελλάδα περήφανη, για μια Ελλάδα κυρίαρχη ξανά, για μια κοινωνία δικαιοσύνης, ισότητας και αλληλεγγύης».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε πως η μάχη της Κυριακής είναι ακόμα ένα κρίσιμο δημοψήφισμα. «Το δίλημμα της κάλπης είναι αν θα αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω ή θα συνεχίσουμε μαζί τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε το Γενάρη, να επιστρέψει στη πατρίδα μας η αξιοπρέπεια. Αν θα επιστρέψει το παλιό καθεστώς που κυβέρνησε τη χώρα για 40 χρόνια φορτώνοντας στο λαό χρέη και ελλείμματα, ή θα προχωρήσουμε μπροστά συνεχίζοντας τη μεγάλη προσπάθεια της απελευθέρωσης του λαού μας από τα δεσμά του παρελθόντος. Και σε αυτό το δημοψήφισμα της Κυριακής, όπως και τον Ιούλη έτσι και πάλι ο λαός μας θα πει το μεγάλο όχι.

Όχι στην επιστροφή του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος. Όχι στην παλινόρθωση του καθεστώτος της ολιγαρχίας, της διαπλοκής και της διαφθοράς. Όχι στο πιο παλιό από το παλιό, στη ΝΔ του κ. Μεϊμαράκη και στο πολιτικό προσωπικό που έριξε την Ελλάδα στα βράχια και καιροφυλαχτεί να επιστρέψει για να εκδικηθεί», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε τον σκληρό αγώνα που έδωσε όλους τους προηγούμενους μήνες μέσα σε συνθήκες οικονομικού πολέμου. Μέσα σε συνθήκες χρηματοπιστωτικής ασφυξίας, εκβιασμού και απειλών. «Κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας για να σταματήσουμε τη μονοκαλλιέργεια της λιτότητας. Για να αποκαταστήσουμε την θιγμένη περηφάνια του λαού μας. Για να σταματήσουμε τον οικονομικό και κοινωνικό παραλογισμό που τα ντόπια και ξένα συμφέροντα επέβαλαν στον ελληνικό λαό. Και ο αγώνας μας αυτός συντάραξε ολόκληρη την Ευρώπη, ολόκληρο τον κόσμο. Η μικρή Ελλάδα έγινε πρώτο θέμα για επτά ολόκληρους μήνες γιατί τόλμησε να υψώσει το ανάστημά της στο πανίσχυρο καθεστώς, στη Διεθνή της ολιγαρχίας. Η Ευρώπη δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια μετά από αυτό το εξάμηνο της περήφανης ελληνικής διαπραγμάτευσης. Γιατί αυτό που καταφέραμε ήταν να βγάλουμε στο προσκήνιο τις πραγματικές κοινωνικές και πολιτικές αντιθέσεις που την χωρίζουν», υπογράμμισε ο κ. Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στους πολίτες ρώτησε: «Θέλουμε την Ευρώπη της λιτότητας και της κοινωνικής αναλγησίας; Ή την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας;»

Ο πρώην πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα νίκης και αλλαγής σε όλη την Ευρώπη. «Το αποτέλεσμα στις ελληνικές εκλογές θα είναι καθοριστικής σημασίας για τις εξελίξεις στην Ευρώπη. Γιατί σε λίγες μέρες έχει εκλογές στην Πορτογαλία, στην Ισπανία, στην Ιρλανδία. Φανταστείτε το μήνυμα της δικής μας νίκης στις δυνάμεις της αλλαγής της Ευρωπαϊκής περιφέρειας. Και φανταστείτε πόσο σημαντικό θα είναι αν ο Έλληνας πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες, από δω και στο εξής δεν είναι μόνος εναντίον πολλών. Αλλά θα έχει μαζί του και τον Πάμπλο από την Ισπανία και τον Τζέρεμι Άνταμς από την Ιρλανδία, έναν προοδευτικό πρωθυπουργό στη Πορτογαλία».

Μεϊμαράκης: Θέλω εντολή για κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας

Υπέρμαχος της συμμετοχής σε μια κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, μιας εθνικής ομάδας από ικανούς και άξιους από όλα τα κόμματα, εμφανίζεται στο Βήμα της Κυριακής ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος τονίζει ότι η ψήφος στη ΝΔ είναι ψήφος χωρίς ρίσκο.

Για την εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης λέει ότι θα πρέπει να στελεχώνεται από στελέχη με ειδική γνώση και εμπειρία, τα οποία θα εκφράζουν και θα δεσμεύουν όσο το δυνατόν ευρύτερα τις πολιτικές δυνάμεις.

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες ο πρόεδρος της ΝΔ ξεδιπλώνει το σχέδιό του για την επόμενη μέρα των εκλογών, αν οι πολίτες του δώσουν εντολή διακυβέρνησης και ζητεί την ψήφο τους ώστε να σχηματισθεί μια κυβέρνηση ευρύτερων δυνάμεων που θα διασφαλίζει κατ' αρχήν την πολιτική σταθερότητα και θα οδηγήσει τη χώρα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα έξω από την κρίση.

«Θα προσπαθήσω να καταλήξω σε μια προγραμματική συμφωνία με όλα τα κόμματα του ευρωπαϊκού τόξου» σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης και προσθέτει ότι δεν δίνει υποσχέσεις που γνωρίζει ότι δεν μπορεί να υλοποιήσει.

Για τις υποθέσεις διαφθοράς αναλαμβάνει τη δέσμευση ότι θα συμβάλει για να διαλευκανθούν. «Σας υπενθυμίζω ότι κανένα κόμμα δεν πήρε τόσα μέτρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς όσα πήρε η ΝΔ» λέει.

Αν ο Αλέξης Τσίπρας βγει πρώτος την Κυριακή αυτό θα σημαίνει πως δεν θα υπάρξει κυβέρνηση εκτίμησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ. Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε τα εσωκομματικά προβλήματα που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ και προέβλεψε πως σύντομα η χώρα θα οδηγηθεί και πάλι σε εκλογές.

«Εγγύηση για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση και πάλη ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα που φέρνει μνημόνια, ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν, είναι μόνο το ΚΚΕ», τόνισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

Καμμένος: Ψηφίστε μας για να τους τσακίσουμε

Τη βεβαιότητα ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είναι στην επόμενη Βουλή εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος κατά την ομιλία του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Εκατοντάδες πολίτες κατέκλεισαν το κλειστό φαλιρικό στάδιο στέλνοντας ηχηρό μήνυμα πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι «αναγκαίο καλό».

«Θα ξανανικήσουμε είτε τους αρέσει, είτε δεν τους αρέσει», είπε ο κ. Καμμένος αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά των δημοσκόπων. «Αυτοί ξέρουν να κερδίζουν στις δημοσκοπήσεις, εμείς ξέρουμε να κερδίζουμε στις εκλογές γιατί είμαστε μόνο με τον ελληνικό λαό», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τονίζοντας πως η διαφορά θα είναι πάνω από 6 μονάδες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Μάλιστα, ο κ. Καμμένος «έκλεισε» ραντεβού στους δημοσκόπους την Δευτέρα το πρωί εκφράζοντας και με αυτόν τον τρόπο την ακράδαντη πεποίθησή του για την είσοδο των ΑΝΕΛ στη Βουλή.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι την Κυριακή ο ελληνικός λαός θα επιβεβαιώσει την κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης. «Θέλουν να ενώσουν τα κόμματά τους για να σωθούν από τα σίδερα της φυλακής. Δεν θα σωθεί κανείς τους», δεσμεύτηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Απευθυνόμενος σε όσους στήριξαν του ΑΝΕΛ και προβληματίζονται, είπε ότι το σχέδιο ήταν η κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), που είχαν προβλέψει ως παρένθεση, να οδηγήσει την χώρα στην καταστροφή και στην αγχόνη τα δύο κόμματα που ανέλαβαν την εξουσία «για να επιστρέψουν οι παλιοί, οι συνέταιροι που είχαν μάθει μαζί με τους νταβατζήδες να ελέγχουν τον ελληνικό λαό».

Ο κ. Καμμένος έκανε παράλληλα την αυτοκριτική του για τη δύσκολη απόφαση να στηρίξει το τρίτο μνημόνιο. «Σε 48 ώρες ο ελληνικός λαός θα πάει στην κάλπη. Ξέρω πως πολλοί από αυτούς που μας στήριξαν στον Ιανουάριο έχουν προβληματιστεί γιατί θεώρησαν ότι θα έπρεπε να έχουμε πάει στην απόλυτη σύγκρουση. Είχαμε δυο επιλογές: Η μία ήταν να σκοτώσουμε την Ελλάδα, να μετατρέψουμε την πατρίδα μας σε αποθήκη 3 εκατ. μεταναστών και προσφύγων», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Η εντολή που έλαβα δεν ήταν να κρατήσω το τρένο των ΑΝΕΛ στις ράγες, αλλά το τρένο της Ελλάδας στις ράγες», είπε με νόημα ο κ. Καμμένος.

«Αυτό που καταφέραμε με αυτή τη συμφωνία είναι να έχουμε μπροστά μας ένα πρόγραμμα 3.5 ετών με χρηματοδότηση που μπορεί να εξασφαλίσει την επιστροφή της εθνικής κυριαρχίας στη χώρα. Για μας το μνημόνιο δεν είναι ευλογία. Ήρθαμε με βαριά καρδιά από τη συμφωνία. Χάσαμε μια μάχη, αλλά δεν χάσαμε τον πόλεμο», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Συμπεριέλαβε στα θετικά της συμφωνίας την έξοδο από το Αγγλικό Δίκαιο, την έναρξη της συζήτησης για την διαγραφή του χρέους και την εξασφάλιση χρηματοδότησης με ορίζοντα τριών και ημίσεως ετών που θα επαναφέρει την ομαλότητα, την ανάπτυξη, την επιστροφή της εθνικής κυριαρχίας και την μείωση της ανεργίας.

Ειδικά για το χρέος είπε ότι «δεν είναι εξυπηρετήσιμο, είναι απεχθές και επονείδιστο και θα διαγραφεί».

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι η εγγυήτρια δύναμη που θα εξασφαλίσει τις παραδοσιακές Αρχές της πατρίδας και τα εθνικά θέματα. «Η Θράκη, η Κύπρος, το όνομα της Μακεδονίας δεν αποτελούν κάποιες σελίδες της πολιτικής μας. Είναι το εξώφυλλο της πολιτικής μας».

Ο κ. Πάνος Καμμένος είπε ότι οι ΑΝΕΛ πιστεύουν στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και στις ιδιωτικοποιήσεις και τόνισε ότι «θα παλέψουμε να έλθει ρευστότητα στην αγορά και τα 25 δισ. να μην πάνε ούτε στους εργολάβους, ούτε στους νταβατζήδες, ούτε στους χρηματοδότες των κομμάτων».

«Μας επιτίθενται όσοι απομυζούσαν τα δημόσια ταμεία και τα ταμεία των τραπεζών, αυτά είναι τα χρήματα που λείπουν από την αγορά, θα τα επιστρέψουν είτε το θέλουν, είτε όχι» πρόσθεσε.

Τόνισε ότι οι εξελίξεις στο γεωπολιτικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής βοηθούν την Ελλάδα που είναι η μόνη σταθερή χώρα στην Μεσόγειο και αποκτά την δυνατότητα να ανασυγκροτήσει την βιομηχανία της, της βιοτεχνία της και την παραγωγή της και να καταστεί το κέντρο της Μεσογείου έχοντας εξασφαλίσει τον ρόλο της ως μεγάλου διεθνούς παίκτη.

Εξέφρασε την υπερηφάνεια του για το κυβερνητικό έργο των στελεχών των ΑΝΕΛ, αλλά και για την έντιμη συνεργασία του με τον Α. Τσίπρα.

Είπε ότι δεν «μπορώ να τα βρω» με τους ανθρώπους που έφερε στη ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς και οι οποίοι καθύβριζαν τον Κώστα Καραμανλή όταν συγκρουόταν με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Πρόσθεσε ότι αδυνατεί να συνεργαστεί με ανθρώπους «σαν τον Παπασταύρου» και με ανθρώπους που «αντί να ζητούν το άνοιγμα των σκανδάλων, όταν τους λες για τον Βενιζέλο, λες και τους μιλάς για την μάνα τους».

Επανέλαβε ότι αδίκησε τον Π. Χαϊκάλη θέτοντας τον εκτός λίστας διότι δεν ήθελε να δώσει δικαιώματα σε κανέναν και πρόσθεσε ότι σε όλη την λίστα της ΝΔ ηγούνται «άνθρωποι που έχουν πέντε φορές τον Ποινικό Κώδικα, ο Μαρκογιαννάκης για την υπόθεση στα Ιωάννινα, ο Μαντούβαλος με 4 χρόνια (ποινή) και έφεραν πίσω και τον Σουφλιά».

Είπε ότι ο ελληνικός λαός θα κρίνει με την ψήφο του αν θα δοθεί ασυλία, τονίζοντας ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα δώσουν ασυλία σε κανένα.
Διαχωρίζοντας την Φώφη Γεννηματά ως νέα αρχηγό, είπε ότι το υπόλοιπο ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που διέλυσαν την Ελλάδα, ενώ χαρακτήρισε το Ποτάμι ως «εθνομηδενιστές».

Επισημαίνοντας ότι η ΚΟ των ΑΝΕΛ παρέμεινε συμπαγής, ο κ. Καμμένος είπε γι αυτό ως «δύναμη σταθερότητας θα είμαστε η σταθερότητα στον κορμό της κυβέρνησης».

«Λύστε μας τα χέρια για να οδηγήσουμε την Ελλάδα στο αύριο, φέρνοντας το καινούργιο, γιατί αυτό είναι η πρώτη και μόνη μας προτεραιότητα» κατέληξε στην ομιλία του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Θεοδωράκης: Να δεσμευτούμε για μια κυβέρνηση με ορίζοντα τριετίας

Τρεις προϋποθέσεις - στόχους για την συμμετοχή του Ποταμιού στην κυβέρνηση έθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στο γυμναστήριο Φωκιανός, απέναντι από το Καλλιμάρμαρο.
Πρώτον ένα σχέδιο ανάπτυξης για να υπάρχουν δουλειές. «Ετοιμάζω ένα δώρο για τον νικητή, μια ταμπέλα για το γραφείο του που θα γράφει 100.000 θέσεις εργασίας κάθε χρόνο» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Δεύτερη προϋπόθεση έθεσε την σύγκρουση με τη διαφθορά σε όλα τα επίπεδα και ως τρίτη την επανάσταση στην Παιδεία, με δημιουργία πρότυπων σχολείων στις φτωχές περιοχές και σύγχρονα πανεπιστήμια.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι κόκκινη γραμμή για το Ποτάμι είναι η ανοικτή διακυβέρνηση προτείνοντας όλες οι θέσεις ευθύνης στην κρατική μηχανή να γίνουν με ανοικτή προκήρυξη και διαγωνισμό.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε ότι διεκδικεί το 10% ή τριάντα έδρες για να αλλάξουνε τα πάντα χωρίς να γκρεμίσουμε την χώρα. Δεν είμαστε δεκανίκι κανενός συμπλήρωσε και υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει να οδηγηθεί σε δεύτερες εκλογές καλώντας τα κόμματα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό που στήριξαν την συμφωνία να συμφωνήσουν στην συγκρότηση μιας κυβέρνησης με προσανατολισμό τριετίας.

Γεννηματά - Να πάρουμε εμείς την τρίτη διερευνητική εντολή

Την αισιοδοξία της ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι η τρίτη δύναμη στις εκλογές της Κυριακής εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά.
«Είμαι αισιόδοξη ότι θα είμαστε η θετική έκπληξη των εκλογών. Διεκδικούμε την τρίτη δύναμη, την τρίτη εντολή», δήλωσε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Εμείς και όχι η Χρυσή Αυγή θα πρέπει να πάρουμε αυτή την εντολή. Ομολόγησαν εχθές ότι έχουν την πολιτική ευθύνη για μια δολοφονία. Η ψήφος στη Χρυσή Αυγή δεν είναι πολιτική επιλογή. Είναι στήριξη σε εγκληματίες», είπε η κ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης από την Πάτρα. «Σας καλώ να ξανασυναντηθούμε. Το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα παραμείνει για πάντα το κοινό μας σπίτι. Η Ελλάδα χρειάζεται από τη Δευτέρα κυβέρνηση σταθερή, κυβέρνηση τετραετίας. Εμείς μπορούμε να είμαστε ο καταλύτης για τη συνεργασία, ο εγγυητής της σταθερότητας. Είμαστε η γέφυρα, η πυξίδα για να μην «μπατάρει» η χώρα ούτε προς τα αριστερά ούτε προς τα δεξιά. Γιατί εμείς μπορούμε να κινητοποιήσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, αλλά και να χτίσουμε το νέο κοινωνικό Κράτος που έχει ανάγκη η Ελλάδα, για να στηρίξει τους Έλληνες, τις Ελληνίδες, που βίωσαν την κρίση την φτώχεια και τον αποκλεισμό», είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Λαφαζάνης: Το δίλημμα είναι μνημόνια ή απαλλαγή από αυτά

Ως πραγματικό δίλημμα των εκλογών έθεσε την ισχύ των μνημονίων ή την απαλλαγή από αυτά, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Το δίλημμα δεν είναι ο εναπομείνας ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, Τσίπρας ή Μεϊμαράκης, γιατί έχουν κοινό μετεκλογικό πρόγραμμα να εφαρμόσουν. Το πραγματικό δίλημμα για τον τόπο είναι αν θα έχουμε μνημόνια που λεηλατούν τη χώρα ή θα τελειώνουμε με τα μνημόνια», υπογράμμισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Κατευθυνόμενος για την Καλαμάτα, όπου μίλησε σε ανοικτή συγκέντρωση, ο Π. Λαφαζάνης πέρασε από την Τρίπολη και επισκέφθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης το εκλογικό περίπτερο του κόμματός του, όπου τον περίμεναν και τον υποδέχτηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές Αρκαδίας και αρκετά στελέχη της ΛΑΕ.

Ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και η Λαϊκή Ενότητα πηγαίνει γερά, δυνατά και θα έχει πολύ καλά ποσοστά την Κυριακή το βράδυ.

Πρόσθεσε ότι, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα συγκυβερνήσουν με δορυφόρους το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, για να εφαρμόσουν το μνημόνιο, αλλά τόνισε «η ΛΑΕ μπορεί να είναι η δύναμη που με το ποσοστό που θα πάρει στις εκλογές να καθορίσει στην κυριολεξία τις μετεκλογικές εξελίξεις. Κι εφόσον εμείς έχουμε μια ισχυρή δύναμη στην Βουλή και στο λαό, τότε είναι βέβαιο ότι την Δευτέρα η μνημονιακή συναίνεση θα πέσει στο κενό. Τα μνημόνια δεν θα εφαρμοστούν και οι συγκυβερνήσεις οι οποίες θα ακολουθήσουν μετεκλογικά θα δοκιμαστούν σκληρότατα».

Διαβάστε στο Newsbomb.gr όλες τις ειδήσεις για τις Εκλογές 2015 Σεπτέμβριος – Εθνικές Βουλευτικές

Μάθε που ψηφίζεις στις Εκλογές Σεπτεμβρίου 2015

Όλες οι ειδήσεις για τα Exit Polls Σεπτεμβρίου 2015

Σχετικές ειδήσεις