ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα εκλογών 2015 – Ξένα ΜΜΕ: Ο θρίαμβος Τσίπρα, η ψήφος των νέων και οι συνεργασίες

Αποτελέσματα εκλογών 2015 – Ξένα ΜΜΕ: Ο θρίαμβος Τσίπρα, η ψήφος των νέων και οι συνεργασίες

Οι εκλογές στην Ελλάδα και οι κυοφορούμενες πολιτικές εξελίξεις κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα και τη ροή των ξένων μέσων ενημέρωσης που εστιάζουν στο νέο θρίαμβο - σε διάστημα οκτώ μηνών - του Αλέξη Τσίπρα, την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του που έδειξαν ξανά οι νέοι αλλά και το υψηλό ποσοστό αποχής.

«Το comeback του Τσίπρα» είναι ο τίτλος του διαδικτυακού άρθρου του Spiegel.

«Ο Αλέξης Τρίπρας κέρδισε για δεύτερη φορά, εντός του ίδιου χρόνου, τις εκλογές – και διαθέτει ήδη συγκεκριμένο πλάνο για κυβερνητικό συνασπισμό», γράφει χαρακτηριστικά το γερμανικό περιοδικό.

Spiegel copy

«Ο νικητής των εκλογών σε αναζήτηση κυβερνητικού εταίρου» τιτλοφορείται το δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt που σημειώνει πως η νίκη του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ ήταν παραπάνω από ξεκάθαρη.

Handelsblatt

Ο Guardian που παρακολουθεί με liveblog τις εξελίξεις, εστιάζει στα στοιχεία που καταδεικνύουν πως «οι νέοι – οι οποίοι έχουν πληγεί περισσότερο από την πενταετή κρίση – εμπιστεύτηκαν ξανά τον Τσίπρα».

Το BBC μεταφέρει τις εξελίξεις, αναφέροντας πως «η συντηρητική Νέα Δημοκρατία παραδέχεται την ήττα της».

BBC copy

Η ιταλική La Stampa συνοψίζει τα αποτελέσματα της κάλπης: «Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας παραδέχεται την ήττα – Η Χρυσή Αυγή αναδείχτηκε Τρίτη – Η προσέλευση στο ελάχιστο – Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, η νέα κυβέρνηση θα είναι έτοιμη εντός τριών ημερών».

La Stampa copy

Η εφημερίδα του Τορίνου, μάλιστα, καταγράφει σε κάρτα τα, μέχρι στιγμής, αποτελέσματα.

stampa apotelesmata

«Οι Έλληνες ανανεώνουν την εμπιστοσύνη τους στην ριζοσπαστική αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ», γράφει το ισπανικό Diario Publico.

Publico

Η Wiener Zeitung στο δημοσίευμά της, στο οποίο παραθέτει τα αποτελέσματα των Exit Polls, έχει ως τίτλο «Οι κουρασμένοι από τις εκλογικές αναμετρήσεις Έλληνες ψηφίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ».

Wiener Zeitung

Σχετικές ειδήσεις