ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Τζιτζικώστα σε Μεϊμαράκη: Προσχηματική η πρόσκληση στη Μαδρίτη

Επίθεση Τζιτζικώστα σε Μεϊμαράκη: Προσχηματική η πρόσκληση στη Μαδρίτη

Ευθεία επίθεση στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη εξαπέλυσε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, Απόστολος Τζιτζικώστας, τονίζοντας ότι η πρόσκληση στο συνέδριο του ΕΛΚ στη Μαδρίτη ήταν καθαρά προσχηματική.

«Αυτό που βλέπετε αυτό είναι ο Τζιτζικώστας. Πίσω μου δεν βρίσκονται ούτε μηχανισμοί, ούτε συστήματα ούτε παλιές ιστορίες» δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, λέγοντας πως του κάνει εντύπωση που ακούγεται πως τον υποστηρίζει ο Αντώνης Σαμαράς.

«Ξέρετε πολύ καλά ότι με τον κ. Σαμαρά συγκρούστηκα και προσωπικά αλλά και για κάποιες πολιτικές επιλογές, όπως ήταν ο ΕΝΦΙΑ, ο στραγγαλισμός στην αυτοδιοίκηση. Θεωρώ τουλάχιστον κακόγουστο αστείο και πολύ υποτιμητικό για έναν πρώην πρωθυπουργό να λένε κάποιοι ότι αν εκλεγώ εγώ πρόεδρος θα γίνει την επόμενη αντιπρόεδρος ο κ. Σαμαράς», είπε στη συνέντευξή του

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο συνέδριο του ΕΛΚ στη Μαδρίτη και έκανε λόγο για καθαρά προσχηματική πρόσκληση.

«Ξέρετε ότι η ΝΔ στο ΕΛΚ παρουσίασε τις μέρες αυτές στο συνέδριο στη Μαδρίτη μια πάρα πολύ κακή εικόνα; Είχε να κάνει καταρχήν με το θέμα του αντιπροέδρου του ΕΛΚ που χάσαμε γιατί ουσιαστικά έγινε μια προσπάθεια να εξάγουμε τα εσωτερικά μας προβλήματα σε ένα ευρωπαϊκό φόρουμ όπως είναι το ΕΛΚ και ταυτόχρονα εξαιτίας κακών χειρισμών έχασε ο ελληνισμός τη θέση αυτή. Ενώ η παράταξη είχε επιλέξει ένα άλλο πρόσωπο για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ, τον Κυριάκο Μητσοτάκη προέκυψε ένα άλλο πρόσωπο η κ. Μπακογιάννη. Προσωπικά πιστεύω λόγω συμφωνίας από αυτές που συνηθίζεται να γίνονται στη ΝΔ, συμφωνίας πίσω από κλειστές πόρτες», τόνισε ενώ ερωτηθείς αν μιλά για συμφωνία Μπακογιάννη-Μεϊμαράκη, απάντησε: «Ακριβώς. Με στόχο τις εσωκομματικές εκλογές».

«Ο κ.Μεϊμαράκης ενώ ευαγγελίζεται την ενότητα στην πράξη δεν το κάνει. Η πρόσκληση στο συνέδριο του ΕΛΚ ήταν καθαρά προσχηματική. Ξέρετε ότι δεν βγήκε ούτε μια φωτογραφία της ελληνικής αποστολής. Ήμουν δύο μέρες εκεί και δεν συναντήθηκα με τον κ. Μεϊμαράκη. Τον είδα μόνο να μιλάει» επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Τέλος, αναφερόμενος στο κόμμα του είπε ότι η ΝΔ κλείστηκε στον εαυτό της και απομονώθηκε από την κοινωνία. «Διεκδικώ τη ΝΔ για να την αλλάξω και να την οδηγήσω στη νίκη», σημείωσε.