ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο πατέρας μου είναι ο πιο αδικημένος πολιτικός της γενιάς του

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο πατέρας μου είναι ο πιο αδικημένος πολιτικός της γενιάς του

«Είναι προφανές ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι σήμερα, δε θα μπορούσαμε ποτέ να συνεργαστούμε», τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποκαλύπτοντας την τακτική που θα ακολουθήσει αν εκλεγεί στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Θέλω η Νέα Δημοκρατία να γίνει ένα κόμμα αξιών. Να πρεσβεύει την ελευθερία με αλληλεγγύη. Τα 5 "Α", όπως συχνά λέω: Την Ανανέωση, την Αξιοκρατία, την Αναδιάρθρωση του κράτους, την Αξιοπιστία της χώρας και την Ανάπτυξη», ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στο onlarissa.gr.

Και συμπλήρωσε: «Θέλω μια παράταξη που κάνει οργανωμένο διάλογο με την κοινωνία. (...) Θέλω μια Νέα Δημοκρατία με θητεία για τα όργανα. Με τετραετή θητεία για τον Πρόεδρο, που θα επικυρώνεται κάθε χρόνο στο Συνέδριο. Με συνεχή αξιολόγηση».

«Σκοπεύω να διευρύνω τη Νέα Δημοκρατία, ώστε να την οδηγήσω στη νίκη. Οι νεοδημοκράτες που θα με στηρίξουν ξέρουν ότι μόνο μια δημιουργικά ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία μπορεί να γίνει η μεγάλη πλειοψηφική κεντροδεξιά παράταξη», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά στην οικογενειακή του καταβολή, ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ υπογράμμισε ότι «είμαι πολύ υπερήφανος που πατέρας μου είναι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο πιο αδικημένος πολιτικός της γενιάς του. Ένας πραγματικός μεταρρυθμιστής, που δεν τον άφησαν να ολοκληρώσει το έργο του».

Τέλος, επισήμανε ότι «το 28% (σ.σ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου) ήταν ένα πολύ κακό αποτέλεσμα, δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διαλυθεί και η συγκυρία για τη χώρα ήταν αρνητική. Η πολιτική είναι θέμα ιδεών αλλά και προσώπων. Το ποιος κομίζει το μήνυμα είναι καθοριστικό για την αξιοπιστία του».

Σχετικές ειδήσεις