ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Πανούση: Κρίση πανικού στο Μαξίμου

Υπόθεση Πανούση: Κρίση πανικού στο Μαξίμου

Σε μείζον πολιτικό και δικαστικό πρόβλημα εξελίσσεται η υπόθεση του Γιάννη Πανούση, μετά τις καταγγελίες του πρώην υπουργού για απειλές κατά της ζωής τουαπό πολιτικά πρόσωπα από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία, όπως υποστηρίζει, συνδέονται με έγκλειστους τρομοκράτες και ποινικούς.

Η κόντρα της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη οδηγείται σε μετωπική σύγκρουση, με το Μέγαρο Μαξίμου να απαντά με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετέβησαν λίγο πριν από τις 12:30 το μεσημέρι οι υπουργοί της κυβέρνησης, Νίκος Παρασκευόπουλος και Νίκος Τόσκας, προκειμένου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, να υποβάλουν μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.

Οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, μετά και τη διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριακών δελτίων της ΕΥΠ στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αποφάσισαν να επισκεφθούν την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και να προβούν στη συγκεκριμένη ενέργεια.

Τους δύο υπουργούς συνοδεύει ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Μιχάλης Καλογήρου.

Νωρίτερα, πληροφορίες ήθελαν και τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, Δημήτρη Τζανακόπουλο, να συνοδεύει τους δύο υπουργούς στον Άρειο Πάγο, κάτι το οποίο τελικά δεν συνέβη.

Στη μηνυτήρια αναφορά, όπως εκτιμάται, θα γίνεται λόγος για υπεξαγωγή εγγράφων, αδίκημα το οποίο σχετίζεται πιθανότατα με τα πληροφοριακά δελτία της ΕΥΠ, το περιεχόμενο των οποίων έκαναν το γύρο των Μέσων Ενημέρωσης.

Όπως εκτιμούν στο Μέγαρο Μαξίμου, όλη η ιστορία είναι ένα ενορχηστρωμένο σχέδιο που εκπορεύεται από τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης. Διαπιστώνοντας, όμως, ότι δεν μπορούν να υποβαθμίσουν το θέμα, τώρα στελέχη της κυβέρνησης κινούνται νομικά.

Σχετικές ειδήσεις