Λυκουρέντζος: Να ζητήσει συγνώμη ο Βενιζέλος

Ο γραμματέας της ΝΔ κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών ότι χρησιμοποιεί τις θέσεις του Αντώνη Σαμαρά...

Σε προσπάθεια αναδιοργάνωσης των κομματικών οργανώσεων και ενίσχυσης των περιφερειακών δεσμών, επιδίδεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προς τούτο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, βρέθηκε στο πνευματικό κέντρο Τρίπολης όπου είχε συνάντηση εργασίας με τους προέδρους των νομαρχιακών επιτροπών και τους προέδρους των τοπικών ανά Δήμο κομματικών οργανώσεων από όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με τον γραμματέα της ΝΔ, του δόθηκε η ευκαιρία να ακούσει από κοντά τις προτάσεις, τις αγωνίες, τις ιδέες και τις απόψεις των περιφερειακών στελεχών του κόμματος, γιατί «οι κομματικές οργανώσεις μεταφέρουν στην κοινοβουλευτική ομάδα τις αγωνίες και τις επιθυμίες του λαού».

Αναφερθείς στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλος τον κάλεσε να ζητήσει συγνώμη και οφείλει, είπε, να το κάνει, «διότι με άδικο τρόπο και πρωτοφανή σκοπιμότητα μεταχειρίστηκε την ομιλία, τις θέσεις του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή και αυτό για να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις».

Αναφορικά με την άσκηση ποινικής δίωξης και την παραπομπή στο δικαστικό συμβούλιο του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, είπε ότι «όλες οι υποθέσεις που αφορούν πολιτικά πρόσωπα πρέπει να έρχονται στο φως της δημοσιότητας και να εξετάζονται από την θεσμική οργάνωση της πολιτείας, εν προκειμένω από τις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής και την Δικαιοσύνη και δεν υπάρχει καμία επιείκεια στις περιπτώσεις αυτές».

Επανέλαβε τέλος το αίτημα της ΝΔ για εκλογές.