ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα οι τελικές αποφάσεις για το πού θα μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες

Σήμερα οι τελικές αποφάσεις για το πού θα μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες

Μετά την έντονη ανησυχία και τις διαφωνίες που εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ για το μείζον θέμα της διάθεσης χώρων για εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών, τα πράγματα φαίνεται να βαίνουν προς εκτόνωση…

ΓΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΜΙΛΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΖΑΛΑΣ - ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΚΑΘΩΣ: ΟΥΔΕΝ ΜΟΝΙΜΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ

Εν αναμονή των τελικών αποφάσεων για τους χώρους προσωρινής φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας δηλώνει μετά την συνάντηση του με τους εκπροσώπους των Δήμων της Νότιας Αττικής αισιόδοξος για συναινετική λύση.

«Έγινε σήμερα η συνάντηση με τους δημάρχους τους οποίους αφορά το πρόβλημα του ελληνικού σε μια προσπάθεια να βρεθεί μία λύση αποδεκτή από όλους. Έγινε μία πολύ καλή δουλειά. Ευχαριστώ τους δημάρχους οι οποίοι δείξανε μία πολύ καλή διάθεση για συναινετική λύση. Αυτή είναι η διάθεση του υπουργείου, αλλά και η διάθεση της κυβέρνησης. Τα επιτελεία μας θα δουλέψουν κάποιες προτάσεις οι οποίες θα εξασφαλίζουν τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση και μικρές αμοιβαίες υποχωρήσεις, αλλά με τρόπο που θα μπορεί να επιλυθεί το μεγάλο πρόβλημα εύρεσης χώρων για αξιοποίηση προσωρινών εγκαταστάσεων για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Οι Δήμαρχοι ήδη μας έχουν βοηθήσει με την παραχώρηση του γηπέδο χόκεϊ. Με έναν τρόπο ώστε οι ανησυχίες τω κατοίκων για μόνιμες εγκαταστάσεις να μην έχουν βάση. Θα είναι ένα δείγμα συνεργασίας που θα χρησιμοποιηθεί ευρύτερα για το πώς οργανώνονται αυτές οι δουλειές», δήλωσε ο Γιάννης Μουζάλας.

Στις πέντε σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής «θα έχουμε να ανακοινώσουμε καλά νέα».

Συναίνεση με... αγκάθια

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ελληνικού Γιάννης Κωνσταντάτος αν και «συνυπογράφει» το θετικό κλίμα της συνάντησης με τον Γιάννη Μουζάλα, δεν παρέλειψε να τονίσει την προχειρότητα των αποφάσεων. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, υποστήριξε πως δεν υπάρχει καμία υπουργική απόφαση σχετικά με την προσωρινή εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών. Ξεκαθάρισε δε πως η επιλογή του Ελληνικού και συγκεκριμένα οι παλιές αποθήκες της Αεροπορίας, είναι τελειώς ακατάλληλος χώρος για να μείνει ο οποιοσδήποτε (ανεξάρτητα εάν είναι πρόσφυγας ή όχι), τόσο από θέμα υγιεινής όσο και από θέμα ασφάλειας. Χαρακτήρισε δε το ενδεχόμενο μεταφοράς των ανθρώπων εκεί ως: «Απάνθρωπο».

Ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης υποστηρίζει πως: «Πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη. Χρειάζεται σεβασμός στην αυτοδιοίκηση και αμοιβαία ειλικρίνεια και σήμερα έγινε μια πολύ καλή κουβέντα. Δουλεύουμε μία λύση, τις λεπτομέρειες μιας λύσης και πιστεύω ότι μέχρι το απόγευμα θα καταλήξουμε, ώστε και εμείς να αναλάβουμε την ευθύνη στο βαθμό που μας αντιστοιχεί και μας αναλογεί και το υπουργείο να έχει μια διέξοδο, γιατί η διαχείριση του ζητήματος αυτού δεν είναι εύκολη και κανείς δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση από την προσπάθεια που γίνεται».

Σχετικές ειδήσεις