ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Παππά – Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος για τις τηλεοπτικές άδειες

Συνάντηση Παππά – Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος για τις τηλεοπτικές άδειες

Οι τηλεοπτικές άδειες και τα on line media βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, με τη διοίκηση του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ).

Το Σύνδεσμο εκπροσώπησε ο πρόεδρός του, Γρηγόρης Αντωνιάδης, η ταμίας, Υβέτ Κοσμετάτου, και η γενική διευθύντρια, Νερίνα Κομιώτη.

Ο κ. Παππάς, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέλυσε το πλαίσιο εντός του οποίου σκοπεύει να κινηθεί η κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, ώστε μετά από 25 χρόνια, να λειτουργήσουν με επίσημη άδεια, όπως σημείωσε.

Ως προς τη λειτουργία της τηλεοπτικής αγοράς, ο ΣΔΕ τόνισε ότι πρέπει να λειτουργεί με «όρους αγοράς σε συνθήκες ανταγωνισμού», ενώ η διαφήμιση έχει περιοριστεί περίπου σε 180-200 εκατ. ευρώ. Το μέγεθος αυτό, προ κρίσης, ανέρχονταν στα 600 εκατ. ευρώ. «Τα όποια μεγαλύτερα μεγέθη δημοσιοποιούνται είναι πλασματικά» σημείωσε ο ΣΔΕ.

Αναφορικά με τα on line media, ο ΣΔΕ χαιρέτισε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη δημιουργία μητρώου και κώδικα δεοντολογίας. Ωστόσο, τόνισε την ανάγκη να προηγηθεί εκτεταμένος διάλογος πριν αποφασισθεί ο τρόπος με τον οποίο, τελικά, θα εφαρμοσθούν τα όσα προβλέπονται στο νόμο 4279/14 περί απευθείας τιμολόγησης, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Σχετικές ειδήσεις